Over lopende zaken - en zaken die niet meer lopen.

Ziezo, eindelijk weer eens een bijdrage van Frootje zelf. De afgelopen weken (maanden) ben ik te druk geweest om me intensief met WS te bemoeien. Zo'n onverwachte verhuizing gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Maar de ergste ellende is achter de rug en het is weer tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Ook met de site. We hebben plannen om binnenkort ook wat videomateriaal neer te gaan zetten zodat onze bezoekers ook eens de kans krijgen om een spel van dichtbij te zien, of mee te maken wat een bepaalde vorm van SM nu precies inhoudt. Daarvoor heb ik in de afgelopen jaren ongeveer duizend filmpjes bij elkaar gesprokkeld. Even geduld dus nog: Ik moet die bende nog uitzoeken.

Voor die tijd moet ik echter even twee dingen kwijt: Het ene gaat over de relatie tussen cassandra en mij, de tweede over ingezonden materiaal.

Om met dat laatste te beginnen: Natuurlijk zijn wij altijd erg blij als mensen hun verhalen en gedichten sturen. Het maakt ons zelfs 'n beetje trots dat onze bezoekers ook zelf een bijdrage willen leveren aan onze site en daar zitten dingen tussen die hen - en ons - vaak tot in het diepst van het hart raken. Met name "Mijn kijk op SM" heeft al heel bijzonder leeswerk opgeleverd (dus als JOUW verhaal er nog niet tussen staat...)

Echter: We zijn wel kritisch. Niet alles wat ingestuurd wordt komt ook daadwerkelijk bij ons online. Schrijven moet je kunnen - en er zijn nu eenmaal maar weinig mensen die precies onder woorden kunnen brengen hoe ze denken of fantaseren. Het is een kunst en als je die kunst niet beheerst... moet je niet gaan schrijven. En ik heb het hier niet over spel-, schrijf- of taalvauten. Die halen wij er wel uit. Elke verhaal wordt door ons beiden gelezen, beoordeeld en dan pas op de site gezet. En zo niet dan krijgt de schrijver een beleefd mailtje waarin we uitleggen dat... tja... het verhaal niet goed genoeg is. Of niet in de context van onze site past.

Wandering Spirits is bedoeld voor vrouwen die hun onderdanige gevoelens nog maar net aan het ontdekken zijn - en we hebben in de allereerste "Over Ons" al uitgelegd waarom. Voor mannen is er meer dan genoeg informatie te vinden op het net. Voor vrouwen stukken minder. Daarom zijn wij WS begonnen.

Natuurlijk bevat onze site info die ook voor onderdanige mannen en dominante vrouwen interessant is. Maak er gebruik van zou ik zeggen. Graag zelfs! Maar wat het ingezonden materiaal betreft hebben en houden cassandra en ik altijd het laatste woord: Het is onze site, ooit begonnen als hobby maar nu iets waar behoorlijk wat tijd en geld in is gaan zitten. De berg mail die beantwoord moet worden, de kosten voor bandbreedte en de chatbox. Het is een liefhebberij, maar wel een inmiddels wel een kostbare...

Daarom houden wij ons het recht voor om WS te houden zoals ie ooit bedoeld is: Een bron van informatie voor vrouwen die hun eerste voorzichtige schreden op het glibberige pad zetten en maar al te vaak in de klauwen van bijzonder onbetrouwbare 'heren' vallen omdat ze elders de wijsheid niet vinden die wij ze proberen te geven:

"Je bent op de eerste plaats mens, op de tweede plaats vrouw en ergens ver weg ook nog eens onderdanig... maar niet naar iedereen toe."

Dat was een quote van cassandra overigens en dat brengt me meteen op deel twee van mijn verhaal.

Goed, we zijn uit elkaar. Voor veel mensen is het even slikken geweest dat een koppel dat voor velen 'n soort van ideaalbeeld voor een SM-relatie vormde TOCH uit elkaar gaat. De reacties zijn dan ook op zijn zachtst gezegd... heel verschillend geweest. Aan de ene kant was er stomme verbazing en aan de andere kant vlogen de potentiële partners ons om de oren.

Maar Wandering Spirits is wel ONZE site en zal dat ook blijven. Terwijl ik bijna verzoop in de verhuisbeslommeringen is cassje trouw doorgegaan met de bijna dagelijkse updates en dat terwijl ze ook nog eens met haar eigen sores (ook op een ander, veel persoonlijker vlak) om moest gaan. Ik wil haar daarvoor dan ook hierbij mijn diepste bewondering uiten want om eerlijk te zijn zou ik wel wat anders aan mijn kop gehad hebben dan die fu**ing site updaten.

Maar ze deed - en doet - het wel.

Het sprookje van Frodo en cassandra is voorbij maar de vriendschap blijft. Cass en ik zijn en blijven vrienden en zullen samen de stuwende kracht achter Wandering Spirits blijven. De manier waarop zij beginnende subs op welk vlak dan ook de helpende hand biedt is uniek in het wereldje en ik ben blij dat ze dat ook wil blijven doen.

Friends forever...Greetz,


Frodo
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits