Wat is het verschil tussen thuiskomers en kickers?


Sommige mensen zijn op sexueel gebied overal voor in. Met name de luiden van boven de dertig die met een avontuurlijke geest behept zijn willen nogal eens op avontuur gaan en geef toe, er zijn nogal wat variaties op sex te bedenken. Nu de kids groot genoeg c.q. de deur uit zijn is er ook ineens de tijd om je daar eens op te storten. Elke avond TV kijken is tenslotte ook niet alles, dat weet je inmiddels wel.

Dus probeer je eens iets anders. OK, animal-sex gaat je nog een beetje te ver, maar 'n hitsige latex outfit, een niet-al-te-strakke bondage, een blinddoekje... mwoah, best wel leuk eigenlijk.

Maar BDSM...? Nee zeg, daar doe je niet aan! Gadver! Dat is toch voor engerds?

Of misschien is het wel BDSM. Who cares? Als het beestje maar een naam heeft (ook al horen we liever het woord kinky)...

Wie zichzelf in bovenstaand verhaal herkent is een Kicker: Iemand die voor de afwisseling zo nu en dan eens aan (meestal softe) BDSM doet maar er verder eigenlijk niet zo veel mee heeft. Ook zónder BDSM kan een Kicker een uitstekend sexleven hebben. Ze kunnen het één of twee keer proberen en weer iets anders opzoeken maar voor Kickers is SM absoluut geen noodzaak.

Voor Thuiskomers is het dat echter wél.

Thuiskomers hebben over het algemeen een "redelijk goed" tot "behoorlijk beroerd" sexleven. Als er al sprake van sexuele aktiviteit is. Hun eerste kennismaking met BDSM - of die nu uit theorie of praktijk bestaat - geeft een gevoel van "thuiskomen", het herkennen en accepteren van gevoelens die ze al jarenlang met zich meedragen. Iets wat vooral tijdens een eerste SM-spel (en dit is mijn persoonlijke ervaring) uitmondt in een huilbui van jaren. Eindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats, eindelijk weet je wie je bent...

Aan een "niet-Thuiskomer" is dat gevoel bijna niet uit te leggen. Het is het "Ik dacht dat ik een freak was, maar dat bleek toch niet zo te zijn" gevoel. Het is echter een gevoel dat alleen door je mede-freaks gedeeld wordt... :-)

-/-

Het is overigens niet mijn bedoeling om een oordeel te vellen over Thuiskomers en Kickers. Ieder zijn/haar BDSM. Wat ik wel uit probeer te leggen is dat er tussen die Thuiskomers en Kickers een wereld van verschil bestaat. Zie hiervoor de onderdelen "Wat is stuiteren?" en "Wat is Subspace?" in deze sectie.

Want alleen de Thuiskomers zullen díe verhalen begrijpen...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering Spirits


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag