Die hokjesgeest, moet dat?.


Dit is een vraag die ik met de regelmaat van de klok naar m'n hoofd geslingerd krijg en het antwoord is: Ja, voor even.

De reden waarom ik de verschillen tussen subs en maso's en bijvoorbeeld kickers en thuiskomers neerpen is om duidelijk te maken waarom bepaalde mensen aan bepaalde vormen van BDSM doen en niet of nauwelijks open staan voor andere vormen die hen totaal niet interesseren. Als je begrijpt waarom iemand zo denkt kun je sneller begrip voor die (in jouw ogen) vaak kromme ideeën opbrengen waar de ander soms mee komt.

Het BDSM-wereldje in Nederland is een vrij kleine, ietwat besloten gemeenschap van mensen die zich door het merendeel van de bevolking onbegrepen weten. Een deel van hen zoekt elkaar daarom op: In chatboxen, op BDSM-feestjes of in al of niet besloten clubs. Het overgrote deel beperkt zich tot de theorie (en vaak nog stiekem ook) en als er wel praktijk aan te pas komt hoeven anderen buiten de relatie dat niet eens te wéten.

Door een beetje duidelijkheid te scheppen in de gedachtengangen van al die groepen EN de individuen die zich daarin bevinden probeer ik wat meer begrip voor elkaar te kweken. Niet-BDSM-ers zullen Wel-BDSM-ers misschien ooit wel accepteren maar begrijpen... nee, nooit.

"Iemand van wie je houdt sla je niet..."

Laten wij, als BDSM-ers onder elkaar, elkaar dan in elk geval wél begrijpen?


Vandaar, even, die hokjesgeest :-)



Laatste wijziging: 14-03-2010. ©Wandering Spirits



Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst