Zijn alle BDSM-ers freaks?


Als ik naar mezelf kijk wel :-)

Zonder dollen, het lijkt voor de buitenstaander inderdaad alsof er bij de meeste BDSM-ers een steekje los zit. Wie laat zich nou voor de lol vastbinden en slaan? Toch schept iedereen er wel eens genoegen in om in een machtspositie te verkeren - maar dat maakt je nog geen BDSM-er. Niet-BDSM-ers scheppen er juist weer zelden genoegen in om even de onderdanige rol te spelen...

Verkijk je overigens niet op het aantal mensen dat BDSM-gevoelens heeft: Het zijn er veel en veel meer dan het selecte groepje dat actief met deze hobby bezig is. Afgaand op de verkoop van BDSM-bladen in Nederland (die zelfs op hun hoogtepunt nooit veel hoger lagen dan ongeveer 5000 exemplaren per maand) zou je kunnen stellen dat er in Nederland pakkumbeet 10.000 mensen echt iets met BDSM doen. Maar omdat BDSM niet iets is wat aangeboren is (zie aldaar) en de meeste mensen er vaak op latere leeftijd achter komen wat er nu eigenlijk mankeert aan hun leven (ik heb ze meegemaakt die al dik in de veertig waren) is het aantal potentiele BDSM-ers veel hoger. Alleen doet niet iedereen iets met die gevoelens. Het blijft misschien bij een beetje fantaseren - als ze dat al durven.

In elk geval is de groep mensen met BDSM-gevoelens heel groot. Als het verhaal van Dr. Money klopt (Zie: Waar komen die gevoelens vandaan?) en het inmiddels ook bekend is dat twee derde van de meisjes en 'n derde van de jongens wel eens sexueel lastig gevallen c.q. misbruikt is in hun jeugd dan zou je je voor kunnen stellen dat de helft van de bevolking (wel eens) aan BDSM denkt.

Dus als je vindt dat de helft van Nederland gek is....Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag