Is het te genezen?


Toen bekend werd dat homosexualiteit met de juiste medicijnen en therapieën te "genezen" viel werd er juist uit het homowereldje laconiek op dat nieuws gereageerd: Want waarom zou je willen genezen van iets waar je volkomen happy mee bent?

Ik zou diezelfde vraag willen stellen maar ik ben niet representatief voor de rest van de mensheid (Goddank, hoor ik een aantal mensen zeggen). Want IK ben wel gelukkig (geworden) met mijn kick. Maar als je je er nu juist doodongelukkig door voelt?

Dan ga je je nu nog ongelukkiger voelen want Nee, het is niet te genezen. Pogingen om mensen van een bepaalde fetish (zie aldaar) af te helpen leidden alleen maar tot nog grotere ellende. Het effect is ongeveer hetzelfde als je je zoontje z'n Playstation afpakt en deze vervangt door een paar knikkers. Je kunt daar óók wel mee spelen maar leuk is anders. Hij zal met weemoed terugdenken aan zijn videospelletje en bij de eerste de beste gelegenheid een automatenhal opzoeken.

Zo ook met BDSM. Je kunt doen alsof die gevoelens er niet zijn, ze wegdrukken, proberen er niet aan te denken, maar ze komen altijd weer boven drijven. En in zo'n geval kun je ze maar het beste accepteren.

Dan heb je de eerste stap in de goede richting al gezet...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag