Ben ik een masochist?


Ik denk dat dit een van de moeilijkste vragen is om (voor jezelf) een eerlijk antwoord op te kunnen geven. Je bent een zelfverzekerd personage, hebt vaak een leidende of leidinggevende positie of misschien ben je, zoals cassandra, eigenlijk een doorsnee huisvrouw of -man.

En toch zijn er die gevoelens. Ze knagen aan je, zeggen je dat er iets mankeert aan je leven. Misschien fantaseer je ook wel: Over gedwongen worden om je uit te kleden, over vastgebonden worden. Of verkracht zelfs. Maar je zou het vreselijk vinden als die fantasieën realiteit zouden worden.

Toch?

Of toch niet?

Wat als die fantasieën realiteit zouden worden en JIJ nog steeds het heft in handen bleef houden? Als jij de vrijheid kreeg om op het kritieke moment Stop te roepen - met de absolute wetenschap dat het dan zou stoppen ook?

Zou je dan wat makkelijker uit de kast komen?

Dominant zijn is op sociaal gebied geaccepteerd. Niemand verbaast zich over dominante mensen - die zijn er altijd al geweest. Iemand moet tenslotte de baas spelen in de groep/troep/meute. Maar met onderdanigen ligt dat anders; Van mannen wordt op de een of andere manier sowieso verwacht dat ze dominant zijn en de diverse vrouwenbewegingen hebben de dames onder ons geleerd dat er meer recht is dan alleen het aanrecht - en terecht overigens. Maar daarom komt de rol die de masochist in het BDSM-spel speelt bij buitenstaanders (en vaak genoeg bij de potentiele masochist zelf) juist zo vreemd over. Wat mankeert hem of haar?

Nou, hem of haar mankeert helemaal niets. Net als een paar miljoen anderen op deze planeet moet hij of zij even uit de dagelijkse rol vallen, op zijn of haar lazer krijgen, lekker door het slijk gehaald worden en als het even kan tijdens die hele ingewikkelde sessie ook nog eens klaarkomen. Daarna wordt de draad van het dagelijkse leven weer opgepikt alsof er niks aan de hand is. Maar met een portie energie waarmee je de hele wereld aankan...

Als jij jouw gevoelens in dit verhaal herkent dan zou het best wel eens kunnen dat je maso bent. En zo ja, wat dan nog? :-)Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag