Hoe vertel ik het mijn kinderen/vrienden/familie?


Vraag je eerst eens af: Moeten ze het wel weten? Of kunnen ze zonder die wetenschap ook wel door het leven?

Voor jonge kinderen hou je je nieuwe hobby (uiteraard) geheim. Je bewaart je spullen in een stevig afgesloten ruimte of koffer en rept met geen woord over BDSM. Maar dat wordt een stuk moelijker als dat grut groter wordt en vragen begint te stellen over die zolder of kamer die altijd maar afgesloten is. Zeker als je een beetje kleinbehuisd bent - niet iedereen wil een paar honderd gulden neertellen om een uurtje in een commerciele club te spelen.

Ik denk dat als je inderdaad zo'n "geheime kamer" hebt, je er op een gegeven moment niet omheen kan om tekst en uitleg te geven. Die kids van tegenwoordig zijn ook niet achterlijk, ze snappen heus wel dat er iets gaande is. Dus vertel je het, maar wel zo oppervlakkig mogelijk. Laat ze alleen het hoogstnoodzakelijke weten - als dat niet genoeg is komen ze zelf wel met vragen. Confronteer ze ook niet met dingen die ze helemaal niet willen zien of weten - dat Pa en Ma van die gekke dingen doen is al erg genoeg. Maar maak WEL duidelijk dat jullie niet de enigen zijn en dat hele volksstammen zich op vrijwillige basis met deze krachtsport bezig houden - zonder dat ze daarom ook maar iets minder zijn dan een ander.

Met vrienden moet je een stuk voorzichtiger zijn. Een kennis van me had een opgerolde rijzweep aan de wand van zijn woonkamer hangen. Als bezoekers opmerkingen maakten over paarden, dan hield ie zich op de vlakte. Maar kwam er iemand met "O daar krijg jij mee als je de afwas niet gedaan hebt?" of een opmerking van dergelijke strekking, dan kon ie altijd nog kiezen tussen lachen als een boer met kiespijn (die mop gaat je al heel gauw de strot uit hangen) of botweg Ja zeggen.

Zoals ik zei, voorzichtig zijn. Maar als je je echt in het BDSM-wereldje stort zijn nieuwe vrienden snel gevonden. Familie niet, dus daar moet je HEEL voorzichtig mee zijn. Ik ken gevallen dat de hele situatie op zonnige wijze door de hele familie geaccepteerd is maar dat zijn uitzonderingen. Persoonlijk zou ik adviseren om de hele zaak diep geheim te houden...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag