Ik wil aan BDSM doen en mijn partner niet, wat nu?


Het gebeurt maar al te vaak dat iemand al midden in een relatie zit als hij of zij de gevoelens voor BDSM ontdekt. Na het Toegeven (zie aldaar) en het informeren van de partner is het zinnig om over de toekomst te praten.

Want wat nu? Wat als jij wel voor BDSM voelt maar jouw partner ziet dat om welke reden dan ook absoluut niet zitten? (Wat overigens geen schande is hoor: Ik denk dat nog geen vijf procent van de Nederlandse bevolking iets met BDSM heeft, laat staan er ook iets mee doet...)

De ideale oplossing zou zijn om een andere partner (er bij) te zoeken die wél aan BDSM doet. Maar daar is de vanilla (degene die niet in BDSM geïnteresseerd is) in deze driehoeksrelatie het hoogstwaarschijnlijk niet mee eens - tenzij hij of zij biezonder open minded is en er duidelijke afspraken gemaakt worden: Geen sex tijdens de BDSM bijvoorbeeld. En het is uiteraard ook een kwestie van vertrouwen. Een waterdichte oplossing is dit overigens niet: Een BDSM-relatie is sowieso behoorlijk diep en emotioneel en de kans dat het méér wordt dan alleen maar BDSM is behoorlijk groot.

Je kan ook het zekere voor het onzekere nemen (met andere woorden, het risico van relatieverstoring vermijden) door een commerciele club op te zoeken en je daar onder handen te laten nemen. De markt voor dominante en onderdanige heren is behoorlijk groot, die voor de dames (helaas) minimaal. Ofschoon de meeste clubs het prima zouden vinden als er een vrouw alleen binnen zou stappen, het gebeurt maar zelden, dus cateren de meesten er ook niet voor. Het is ook een vrij prijzige oplossing (€ 120.- per half uur is de beginprijs) maar als je op een goed adres beland is dat zeker het geld waard. Een goede clubeigenaar pompt het grootste deel van dat geld ook meteen weer terug de club in om de kwaliteit te handhaven.Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag