Kun je BDSM leren?


Deze vraag wordt uiteraard het meest gesteld door niet-liefhebbers die in hun directe omgeving met een wél-liefhebber (bestaat dat?) te maken krijgen.

BDSM kun je, als je er open voor staat, best wel leren. Het is in eerste instantie een kwestie van jezelf inleven in de gevoelens van de ander. Wat drijft hem of haar? Wat zijn zijn specifieke kicks? Zijn er toch nog ergens raakvlakken tussen jullie voorkeuren?

Vervolgens zou ik me eens uitgebreid op de theorie storten. Lezen, lezen en nog eens lezen. Laat de BDSM-video's in de videotheek maar met rust - de eerste goeie film op dit gebied moet nog gemaakt worden geloof ik. Ook de commerciele websites liever mijden als de pest. Die zijn er om geld te verdienen - niet om jou voor te lichten. Maar de persoonlijke homepages van (vooral) BDSM-stellen zijn heel vaak wel de moeite waard. Veel BDSM-ers vinden het een kick om, al of niet anoniem, over hun avonturen en gedachtengangen te vertellen en op een eigen website, waar de ruimte in weze onbeperkt is, kunnen ze daar royaal hun gang gaan.

Begin in ieder geval niet aan de praktijk voordat je een behoorlijke dosis theorie achter de rug hebt. BDSM is zeker niet alleen maar een flinke partij blind rammen; Ook in commerciele clubs wordt vooraf Onderhandeld. De client krijgt alle tijd om zijn wensen duidelijk kenbaar te maken. Ook een pro moet weten waar aan ze begint. Er is namelijk geen grotere zeperd dan een uit de hand gelopen BDSM-sessie.

Met andere woorden: Ook de tegenpartij uithoren. Laat hem/haar er maar eens een avondje voor uittrekken om alle wensen EN de taboes op papier te zetten (schrijven is voor veel mensen makkelijker dan over dit onderwerp praten, zeker als ze er nieuw in zijn). Leer het geschrevene vervolgens goed uit je hoofd en stel vragen als je iets niet voor de volle honderd procent begrijpt.

Verder... Neem voor die eerste sessie vooral de tijd. Trek de stekker van de telefoon er uit (en zet dat klotemobieltje ook uit), ontdek dat er op de TV ook een Uit-knop zit (echt waar!) kortom: Zorg ervoor dat jullie door niemand gestoord kunnen worden. Creëer een leuk sfeertje, zet een rustig muziekje op (liefst instrumentaal, dat leidt niet af) en ga dan rustig aan op ontdekkingsreis.

Ik wens je veel geluk daarin - en ik meen het ook.


P.S. mocht je hier serieus in verder willen gaan, probeer dan onze SM-school ook eens...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag