Is iedereen Meester of slaaf? Wat is een switch?


Bij veel mensen die niet bij BDSM betrokken zijn leeft de misvatting dat elke BDSM-er óf dominant óf onderdanig is. Of je vindt het leuk om de baas te spelen, of je vindt het leuk dat iemand de baas over jou speelt. En soms raken ook nieuwelingen verward omdat ze van beide mogelijkheden opgewonden raken.

Punt is dat iedereen gewoon anders is en dat een ieder zijn of haar eigen voorkeuren heeft. Ik speel heel graag de meester bij mijn vriendin, maar vind het ook geweldig als de rollen omgedraaid worden. Sommige mensen blijven in elk spel dominant (zoals Frodo :-)), anderen in elk spel juist onderdanig. Maar ik ken ook mensen die graag mannen domineren en vrouwen liefst onderdanig zien, mensen die zelfs tijdens het spel van rol verwisselen en alle varianten daartussen.

Een Switch is iemand die van rol wisselt in het BDSM-spel - hij kan de onderdanige zijn in het ene spel en de dominant in het andere. Sommigen schakelen (Engels: Switch) heel snel over, anderen alleen bij het ene spel of het andere om dan vervolgens in hun rol te blijven. Sommigen switchen ook alleen maar met mensen die ze heel goed kennen.

Als je switcht maar je weet nog niet welke rol je zou willen spelen dan is daar zelfs al een spel van te maken: Een worstelpartijtje bijvoorbeeld waarbij de verliezer in een stevige bondage zal eindigen. Je kunt ook een keukenwekker zetten en van rol verwisselen als het ding afgaat. Mogelijkheden genoeg - dat hangt alleen maar van jouw inventiviteit af!

Maar misschien ben je maar in één rol geïnteresseerd. In dat geval zoek je juist weer switchen op die (op dat moment) juist de tegenovergestelde rol willen spelen. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren...

Het is overigens een waarheid als een koe dat de rol die er tijdens het BDSM spel gespeeld wordt geen enkel verband houdt met "rol" die er in het dagelijkse leven gespeeld wordt. Sommige van de meest bazige opzichters dromen ervan om overheerst en misbruikt te worden. Voor hen is het een kans om de touwtjes letterlijk uit handen te geven, en daarmee ook hun verantwoordelijkheid. En sommige van de meest iele, verlegen en stille mensen kunnen in ware demonen van pijn en genot veranderen als ze het juiste speelkameraadje in hun vingers krijgen.

Het zal overigens niet de eerste keer zijn dat iemand die jaren lang de onderdanige rol heeft gespeeld ineens de neiging krijgt om OOK van rol te verwisselen, of andersom. Mensen veranderen, voorkeuren veranderen, het hoort er allemaal bij...

Toevoeging: In haar dagboeken kun je lezen dat cassandra zo nu en dan ook wel eens de dominante rol aanneemt. Tot nu toe was dat alleen zo bij vrouwelijke subs omdat een man, en haar ogen, dominant behoorde te zijn. Tot ze tijdens een feestje een (veel jongere) travestiet ontmoette en daarmee de avond van haar leven had...©1995 by Johnson Grey. Deze vertaling ©Wandering Spirits 2001-2010


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag