Wat doe ik als ik thuis niet aan BDSM kan doen?


Dat is een probleem waar heel veel mensen mee zitten. Dat kan ook verschillende oorzaken hebben: Opgroeiende kinderen die steeds later naar bed gaan, inwonende ouders of, godhelp, grootouders of gewoon ruimtegebrek.

Er zijn commerciele SM-clubs die hun ruimtes ook aan stellen verhuren. Dat is vrij prijzig (reken maar op zo'n honderd euro per uur) maar het grote voordeel is niet alleen zeker weten dat je ongestoord aan de gang kunt gaan; alle spullen zijn er ook. Meer dan jij ooit in je leven bij elkaar weet te sprokkelen. Het is er ook hygienisch en de zaak dient zich ook aan ontelbare (al of niet nuttige) vergunningen te houden die jullie welzijn waarborgen. Bovendien blijven jullie volkomen anoniem.

Een hotelkamer is minder duur. Je kunt er ook veel langer blijven maar heeft wel een aantal nadelen: De kamer kan gehorig zijn (en dat werkt écht remmend), het meubilair is meestal niet erg praktisch (je komt er tenslotte alleen maar om te slapen, zeker in de goedkopere hotels) en met een beetje pech is de badkamer ook nog eens op de gang.

Wel een goed idee is het om contacten te leggen met gelijkgestemden, bijvoorbeeld door naar meetings van de VSSM of de NVSH te gaan, en eens rond te vragen of daar geen mensen zijn die in het bezit zijn van een leuke speelzolder of -kelder waar jullie - al of niet samen met hen - gebruik van kunnen maken. Maak in zo'n geval wel duidelijke afspraken met elkaar zodat niemand op het cruciale moment voor verrassingen komt te staan. Wees ook voorzichtig met andermans spullen, maak wat je gebruikt hebt ook weer schoon en laat de ruimte achter zoals je hem aangetroffen hebt - tenzij het sowieso al een pan was natuurlijk. Deze regels gelden overigens ook bij commerciele clubs.

Vaak worden er BDSM-ruimtes aangeboden door (meest alleenstaande) mannen. Soms in ruil voor foto's (kijk daar HEEL goed mee uit want je weet niet waar die belanden), soms wil zo'n man alleen toekijken. Als je daar geen probleem mee hebt, mij prima, maar een aanrader vind ik het niet. Mensen die zelf van hun ruimte gebruik maken hebben er alle belang bij dat de boel hygienisch blijft. Maar iemand die te pas en te onpas mensen uitnodigt om fotootjes te schieten zou dat wel eens wat minder kunnen interesseren. Ook is er een behoorlijke kans dat de man halverwege de sessie vraagt of ie tóch mee mag doen. En als dat nou net niet jouw meug is...

Mijn ervaring heeft me geleerd dat je eigenlijk overal aan BDSM kunt doen. In de auto, in het park, zelfs in een overvol winkelcentrum. En wat denk je ervan om tijdens een romantisch etentje je slavin naar het toilet te sturen met de opdracht zich te vingeren tot ze bijna klaarkomt en dan terug te komen zodat jij de klus - onder het tafelkleed - af kan maken?

Het is een kwestie van inventiviteit...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag