Wat heeft scheren met BDSM te maken? En wat is travestie?


De naakte, haarloze huid is een fetish voor veel mensen. Pasgeschoren huid is satijnzacht, naakter dan ooit, en bijzonder kwetsbaar. Geschoren benen, oksels en geslachtsdelen voelen ook heel anders aan dan harige. En omdat het hier (vooral!) over gevoel gaat is scheren zeker een onderdeel van BDSM!

Dat scheren van de geslachtsdelen is een typisch vrouwelijke aangelegenheid. Vandaar dat het nog eens een extra kick voor sommige mannen is - het kan vernederend zijn, maar ook opwindend. Het past ook in het travestiespel (waarbij mannen, gedwongen of niet, zich in vrouwenkleding steken). Vandaar dat deze twee vragen op één pagina zijn beland. We beginnen met scheren:

Hoe je het doet? Begin eens met een uitgebreid bad (of douche) om zowel de huid als het haar zacht te maken. Gebruik een scherp (=nieuw) scheermes, maak het te scheren deel nat en smeer het in met scheerschuim. Scheer dan met de haren mee (op je benen neerwaarts, of van de navel naar je kruis). Als je tegen de haargroei in scheert loop je namelijk de kans op ingegroeide haren. Scheer met korte halen en spoel het mesje regelmatig om in heet water. Als je je maar af en toe scheert is het niet verkeerd om meerdere mesjes te gebruiken - je verslijt ze bij het leven. Druk ook niet te hard anders staat de boel zo in de fik.

Mensen die zich niet zo vaak scheren gebruiken eerst een elektrisch scheerapparaat om het grootste deel van het haar te verwijderen om het klusje dan met schuim en mes (vooral op de gevoelige delen) af te maken. (Elektrische scheerapparaten hebben nogal eens de neiging om te trekken en dat is niet prettig daar). Anderen zweren bij was (warme waspleisters aanbrengen, laten harden en trekken maar) en anderen gebruiken liever een ontharingscreme. Scheren kan ook onderdeel van het spel zijn: Ik heb veel homo-BDSM-films gezien waarin de "gevangene" onder dwang geschoren wordt, en domina's die het achterwerk van hun slaaf wassen en scheren. (Het is sowieso lastig om jezelf daar te scheren en als een ander dat doet terwijl jij vastgebonden ligt is... heel intens!) Eenmaal geschoren kun je weer andere dingen met elkaar doen.

Wat travestie aangaat: Veel mannen vinden het een kick om vrouwenkleren te dragen. Gewoon omdat ze lekker aanvoelen, er leuk uitzien, of juist vernederend zijn om te dragen. Welke reden dan ook, er zijn heel veel mensen die dit een kick vinden. Make-up is daar ook een essentieel onderdeel van. Vrouwen vinden het overigens ook een kick om zich in mannenkleren te steken. Het wisselen van sexe (qua uiterlijk dan) kan veel aan het spel toevoegen.

Er is een heel spectrum aan varianten in dit specifieke spel. Sommigen vinden het alleen maar een kick om de kleren van de andere sexe te dragen omdat ze gewoon lekker aanvoelen. Anderen fantaseren erover om tot die andere sexe te behoren en lossen dat op deze manier op. Weer anderen vinden het een kick om in die kleren de straat op te gaan, zich ook als een lid van de andere sexe te gedragen en wel zo dat de mensen die ze tegenkomen dat niet in de gaten hebben. Dat is al een kick op zich, maar ook een bevestiging dat de rol die ze spelen een succes is.

Sommige mensen zijn met het verkeerde lichaam geboren: Hun geest is vrouwelijk, hun lichaam mannelijk of andersom. Deze mensen kennen we als transsexuelen en het komt nogal eens voor dat een transsexueel plastische chirurgie ondergaat om zijn/haar lichaam zodanig aan te passen dat hij/zij zich er in thuis voelt. Transsexuelen worden nog altijd sterk gestigmatiseerd: Het is nog altijd niet eenvoudig om in deze op sexeverschil en -rol gebaseerde maatschappij te leven als je niet binnen het standaard mannetje/vrouwtje patroon valt - en dat doen transsexuelen zeer zeker niet. Wat een transsexueel ook aan het travestiespel doet, voor hem of haar is het allerminst een "spel". Hun sexe(-rol) is een bijzonder belangrijk item voor hen.

Het is even belangrijk om hier even te benadrukken dat er een duidelijk onderscheid is tussen travestieten en transsexuelen. Een man die het leuk vindt om onder zijn driedelig grijs een kanten damesslipje te dragen loopt niet automatisch met de wens om van geslacht te veranderen. Net als met alle facetten van sex (EN BDSM) zijn er veel varianten in het travestiespel, en alleen een (aantal) openhartig gesprek(ken) is de beste manier om er achter te komen wat de kick van JOUW partner is.©1995 by Johnson Grey. Deze vertaling ©2001-2010 Wandering Spirits


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag