Waarom verdedig ik BDSM?

(een persoonlijke noot van Johnson Grey, de originele auteur van deze lijst)


Er zijn heel veel vooroordelen over BDSM. Onze cultuur is (nog) niet helemaal gewend aan het idee dat sex gewoon lol is en dat je grenzen verleggen daar een onderdeel van kan zijn al helemaal niet. Daarbij halen de meeste mensen fantasie en realiteit, zeker waar het BDSM betreft, nogal eens door elkaar - en denken dat de BDSM-ers dat zelf ook doen.

Ik probeer in dit verhaal duidelijk te maken hoe mijn vrienden en ik over BDSM denken. Ik doe dat omdat ik vroeger zelf maar heel weinig over het onderwerp wist - ik wist alleen dat het me wel interesseerde. Maar ik leerde, dankzij de newsgroups, veel nieuwe vrienden en heel veel fantastische ervaringen. M'n leven is verrijkt en mijn relaties zijn dieper en sterker geworden dankzij mijn ervaringen met BDSM. Nu wil ik dat hier beschrijven en wel zo eerlijk en openhartig als ik maar kan.

Als jij vindt dat BDSM ziek of walgelijk is dan is dat, bot gezegd, jouw probleem. Deze vragenlijst is bedoeld om duidelijk te maken dat BDSM over het algemeen geen gevaarlijke of ongezonde sport is. Het is aan jouzelf wat je met deze informatie doet. Weet echter wel dat je niet het recht hebt om je met anderen te bemoeien alleen maar omdat je het met hun praktijken en ideeën niet eens bent - laat staan dat je probeert om ze het zwijgen op te leggen of te veroordelen.

Als BDSM voor jou niets betekent dan is me dat best. Ik zou je echter wel willen vragen om open te staan voor de ideeën die uit de BDSM-wereld voortkomen over gelijkwaardigheid, onderhandeling, veiligheid en het ontdekken van sexuele mogelijkheden.

Toen ik zelf over aktiviteiten die metBDSM te maken hadden begon te fantaseren was ik heel jong, jonger dan een jaar of tien. Ik weet niet waar de kick vandaan kwam - zeker niet uit mijn familie of zo. Maar toen ik over BDSM begon te leren vond ik het al heel opwindend om te weten dat er mensen waren met dezelfde gevoelens als ik, en tegelijkertijd heel deprimerend dat er zoveel verkeerde en zelfs schadelijke verhalen over dat onderwerp rondgaan. Deze lijst is bedoeld om betere informatie te geven. Des te meer (en beter) mensen over BDSM geïnformeerd worden, des te moeilijker zal het zijn om mensen op hun sexuele voorkeur te veroordelen met ideeën die op verkeerde informatie gebaseerd zijn.

Daarbij beschrijf ik hier dingen die ik niet zo leuk vindt (tenminste, nog niet). Deze vragenlijst is niet heilig - lees hem en trek je eigen conclusies...

(Noot van de vertaler: Kom je hier een vraag tegen waarvan het antwoord je niet aanstaat, of mis je er juist een - mail ons dan even?)©1995 by Johnson Grey. Deze vertaling ©2001-2010 Wandering Spirits


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag