Wat zijn de Codes?


Vooral in homo-SM-kringen is het gebruik van de hanky-code (hanky = zakdoek) erg populair. Als je vooral in een bepaald "vakgebied" van SM geïnteresseerd bent kun je dat zo publiekelijk aangeven zonder dat niet ingewijden meteen snappen wat jou bezig houdt. Je draagt de zakdoek in je kontzak (links voor dominanten, rechts voor subs) en de kleur geeft jouw specifieke voorkeur aan. Om er een paar te noemen: Grijs is voor bondage (als je 'm links draagt wil JIJ dus vastbinden, en rechts wil je vastgebonden worden), rood voor anaal fisten (vuistneuken), en zwart voor zware SM (piercing, gebruik van zwepen e.d.). Er zijn er nog een heleboel: Surf voor een compleet overzicht naar Deze link.

Soms worden om dezelfde reden sleutels of handboeien gebruikt (sleutels links betekent dat je dominant bent, rechts onderdanig). Het is niet meer dan een manier om je voorkeuren en public kenbaar te maken.

Ondanks de geruchten schijnt er geen oorbel-code te bestaan - of je deze nu links, rechts of in allebei je oren draagt...
©1995 by Johnson Grey. Deze vertaling ©2001-2010 Wandering Spirits.


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag