Ik voel er wel wat voor, wat nu?Goed, je hebt over BDSM nagedacht en/of gefantaseerd, bent op zoek gegaan naar informatie (en hier terecht gekomen) en nu weet je het wel zo'n beetje. BDSM, in wat voor vorm dan ook, kon wel eens een belangrijk onderdeel van jouw leven gaan worden.

Verkeerd gesteld: Het is het al. Anders las je dit niet. En maak je ook geen illusies van "Het zal wel weer over gaan". Dat gaat het dus - meestal - niet...

Maar wat nu gedaan? Ik zou zeggen; lees eerst het tweede deel van deze FAQ eens door. Tot nu toe zijn we vrij subtiel geweest met de informatie - er komen hier ook mensen die alleen maar even iets over BDSM willen weten en niet geconfronteerd willen worden met de harde feiten. Daarom wordt de link naar deel twee ook voorafgegaan door een waarschuwing - en als je daar gaat lezen zul je ook snel begrijpen waarom.

Tenzij je heel intensief met zelfbondage aan de gang gaat en daar dik tevreden mee bent (en daar is nix mis mee) is het leggen van contacten heel belangrijk. Ik kan je wel duizend keer vertellen dat er meer mensen zijn zoals jij, tenzij je ze zelf ontmoet zul je me toch niet geloven. Daarom wordt er in deel twee ook een lijst met adressen en andere handige sites toegevoegd - ook sites waar je zelf kunt adverteren plus tips om ook dat goed aan te pakken. Sommige mensen adverteren zich suf maar doen dat op een dusdanige manier dat ze nevernooitniet een reactie zullen krijgen (Ik weet waar ik over praat, ik kom uit die business).

Er zijn een aantal belangenverenigingen in Nederland die zo nu en dan open huis houden (en waar dus ook nieuwkomers welkom zijn). Ze zijn voor de echte beginner een aanrader; Iedereen weet waar je voor komt dus je hoeft je ook nergens voor te schamen.

Commerciele adressen zijn een ander verhaal: Er zijn een (schaars) aantal echt goede BDSM-studio's en er zijn een heleboel sexhuizen "die ook aan BDSM doen". Die laatste zou ik als beginner absoluut vermijden. Een echte BDSM-Meester of -Meesteres doet uitsluitend ervaring op in een echt BDSM-Huis, niet in een bordeel waar men geacht wordt om zo snel mogelijk klaar te komen en op te hoepelen - het liefst na het afrekenen. Als je toch zo snel mogelijk met de praktijk wil beginnen, kies dan voor een goed adres.

Verder zou ik willen wijzen op "Hoe leg ik contact" in deel twee.Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag