Hoe schat je in hoe ver je kan gaan?


In het hoofdstuk over Onderhandelen (zie aldaar) hebben we al aangegeven hoe belangrijk het is om van te voren (en dus niet tijdens) goed met elkaar te bepraten wat je van elkaar verwacht. Maar hoe weet je nou hoe ver je eigenlijk kunt gaan? Hoe komt het dat ze bij zweepslag nummer achtentwintig nog happy lijkt en bij nummer negenentwintig ineens instort?

Laten we vooropstellen dat je een "normaal" lid van onze beschaving bent en uit jezelf wel begrijpt dat het zonder verdoving amputeren van ledematen, het uitsteken van ogen en het chirurgisch verwijderen van de ingewanden niet tot deze tak van sport behoort. Je bent dus in elk geval nuchter genoeg om te weten dat je een en ander binnen de perken moet houden - als je je slavinnetje na de eerste sessie al niet kwijt wil raken tenminste.

Wat wel belangrijk is, is dat je haar heel goed in de gaten houdt; Naarmate de sessie vordert zal ook haar geestesgesteldheid veranderen: Ze raakt in Subspace, een vorm van geestesgesteldheid die heel gevaarlijk kan zijn als je daar niet op de juiste manier mee omspringt. Ga daarom vooral tijdens de eerste sessies niet al te ver: Tast elkaar af, leer haar kennen, leer ook haar incasseringsvermogen kennen - en dat zal ook niet elke keer hetzelfde zijn omdat veel weer afhankelijk is van haar gemoedstoestand: Is ze moe? Heeft ze een zware dag gehad? Is ze nerveus of heeft ze je de hele dag lopen jennen in de hoop dat jij 'r vanavond juist eens extra stevig aanpakt?

Er bestaan geen vastomlijnd antwoord op deze vraag omdat ie eigenlijk heel persoonsgebonden is. Maar de belangrijkste vuistregel is wel: Leer elkaar kennen door te praten, voor EN na de sessie...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag