14 - Droom of waarheid?


Bij deze heb ik een bijdrage voor u van een ervaring die ik meemaakte dan wel gedroomd heb toen ik een jaar of 12 was.
 
Mijn vader is Surinaams. In Suriname is geweld in de opvoeding heel normaal. Een volkomen geaccepteerd gebruik is dat kinderen een reepje bast van de tamarindeboom in de straat mogen kiezen waarmee ze van een ouder (meestal de moeder) een afranseling krijgen als ze stout zijn geweest.
Mijn moeder was altijd vreselijk bang dat mijn vader ons blijvend letsel zou toebrengen. Het gebeurde niet vaak, maar als het gebeurde was het ook goed raak.
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 jaar was.
 
Later toen ik een jaar of 10 was, ging mijn vader me uitleggen 'van de bloemetjes en de bijtjes'. Ik wist er al alles van van mijn klasgenootjes en zei dit ook op geirriteerde toon tegen mijn vader. Het vreemde van deze situatie was dat we naakt in de badkamer stonden en dat mijn vader me vroeg bij hem in bad te komen zitten. We waren wel gewend om elkaar naakt te zien, dat was normaal bij ons thuis. Maar toen ik in bad zat, was er iets vreemds aan zijn glimlach dat me bang maakte. Ik stapte dan ook uit het bad en droogde me snel af. Ik voelde een koortsige paniek in mijn hoofd terwijl ik naar de kamer van mijn zusje snelde. Daar aangekomen wilde ik het tegen haar vertellen, maar toen ik haar bange gezichtje zag (ik moet er behoorlijk in paniek hebben uitgezien) kon ik niet meer ademen en kon ik het dus ook niet meer vertellen.
 
Ik weet dat het niet veel later geweest moet zijn toen ik het volgende meemaakte of droomde. Ik kan me niet meer herinneren of het echt gebeurd is of dat ik het gedroomd heb, maar omdat het later plaatsvond dan de vorige gebeurtenis is het vreemd dat ik dat niet meer weet, vind ik. Ik ga ervan uit dat ik het gedroomd heb, maar het is een zeer gewelddadige en wrede droom waar ik maar met moeite vrede mee kan hebben. Ik begrijp ook niet goed waar een meisje van een jaar of twaalf zulke wreedheden vandaan haalt. Bij mama thuis mochten we namelijk geen televisie kijken en op school werden uiteraard nooit van dit soort dingen verteld.

In de badkamer zei papa dat hij de shampoo uit mijn haar moest spoelen. Hij waste vroeger altijd ons (kroes-) haar, maar op den duur waren we daar wel te oud voor geworden. Maar het was papa, die vertrouw je altijd, toch?
Het bad was volgelopen met lauw water. Het voelde net iets te koel om comfortabel te zijn. Ik knielde voor de rand van de badkuip. Ik wilde mijn hoofd omdraaien en vragen of het niet makkelijker was als ik gewoon in bad ging liggen, of onder de douche ging staan. Maar hij zei "Shht" en duwde mijn hoofd onder water. Ik weet of wil niet weten wat er verder gebeurde.
 
Maar wat er ook is gebeurd, ik hou zielsveel van mijn vader, en we hebben goed contact. Over beide gebeurtenissen heb ik met geen woord meer gesproken, met niemand. Ik heb het ooit tegen een vriendje proberen te vertellen, maar het leek wel of ik met mijn hoofd onder water zat; ik kon niet ademen en begon te hyperventileren.
 
Mochten jullie dit publiceren, dan beslist niet met mijn naam erbij! Ik hoop wel dat jullie er iets mee kunnen en ik hoop ook dat dit onderzoek ook echt een resultaat zal opleveren. Ik ben er in elk geval erg nieuwsgierig naar waar SM gevoelens vandaan komen!


sabjeTerug