Kan JIJ sowieso wel een BDSM-spel spelen?

Tijd voor een testje. Jawel, hoofdstuk drie en NOU al examen! Want: Heb jij de kwaliteiten in huis om de Dominant uit te hangen? Nee, ik vraag niet of je bloed kan zien - zo ver zijn we nog lang niet. Maar als je je dan toch op die rol gaat storten, moet je een aantal talenten hebben. Sommige kun je hier leren trouwens.

Kennis van zaken: Met name weten waar je mee bezig bent. Niet alleen weten hoe je iets doet, maar ook waarom. Neem er de tijd voor om de theorie achter BDSM te leren. "Help, ik ben nieuw hier!" is een lange, soms taaie maar onontbeerlijke theoriecursus. Je hoeft hem niet in één keer te lezen (anders wordt ZIJ ongeduldig) maar neem er zo nu en dan een uurtje de tijd voor om een paginaatje of wat te lezen.

Acteertalent: Als zij in het dagelijkse leven een dominant karakter heeft (en gek genoeg hébben de meeste subs dat ook) zal het voor jou niet meevallen om ineens haar Meester te spelen. Het eerste gevoel dat jou zal overvallen is "Fuck, gaat ze nou echt alles doen wat ik zeg?"

Nou... eh... ja, daar komt het wel op neer. Vandaar dat ik "Kennis van zaken" ook als eerste noemde. Zij legt namelijk alle verantwoording in jouw handen en als je dan niet precies weet waar je mee bezig bent, kan de boel behoorlijk uit de hand lopen.

Enfin, ze is dus volledig tot je beschikking - iets waar de door de wol geverfde en zeer zelfverzekerde Dom handig gebruik van weet te maken. Toch?

Mooi niet. Ook een Dom loopt wel eens vast, weet ook ineens niet meer wat ie met de situatie aanmoet. Maar hij blijft wel in zijn rol: Als het subje ook maar iets van zijn onzekerheid merkt is het einde spel - hij is het overwicht kwijt.

Wat dat overwicht aangaat: Mocht ze in de lach schieten, omdat ze de rol helemaal niet bij je vindt passen, straf dat dan ogenblikkelijk af door haar - bijvoorbeeld - eens hard op de billen te slaan. Grote kans dat ze het op een janken zet (het zijn allebei emoties die heel dicht bij elkaar liggen) maar je brengt de boodschap wel over.

Vermogen om te communiceren: Een hele belangrijke. Als je ooit getuige was of zult zijn van een BDSM-sessie, zul je merken dat er heel wat afgekwekt wordt (degenen die in stilte spelen hebben die gesprekken vaak allang achter de rug). Het is een constant heen en weer kaatsen van woorden waarbij het gesprek vaak heel eenzijdig lijkt te zijn: De Dominant bekt de sub af, scheldt haar de huid vol, stelt strenge vragen waar de ander gehoorzaam antwoord op geeft.

Maar verkijk je daar niet op. In werkelijkheid gebruikt de Dom dat vraag- en antwoordspel om op de hoogte te blijven van haar gemoedstoestand. Een voorbeeld...

Dominant: "Je staat daar zeker weer met een soppende kut???"
Sub: "Ja Meester."
Dominant: "Dat dacht ik wel, slet die je bent!"

Vertalen we dit even naar uitdrukkingen die we wél kennen:

Dominant: "Vind je het geil wat ik met je doe?"
Sub: "Ja, lekker!"
Dominant: "Mooi, dan ben ik op de goeie weg!"

Vat je um?


Overwicht: Dit is een lastige, zeker een eerste keer als je nog niet erg stevig in je schoenen staat (helemaal als je subje een kop groter dan jou is trouwens...). Maar een gebrek aan overwicht valt betrekkelijk eenvoudig te maskeren. Door haar in haar blootje neer te zetten, terwijl jij stevig in de kleren blijft (keep your army boots on!). Door haar letterlijk laag te houden: Op haar knieën als jij staat, plat op de grond als jij zit. Pak het gevoel beet dat zij (even althans) daadwerkelijk minder is dan jij, en hou dat gevoel vast. Duld maar even geen tegenspraak, geen protesten. Ze heeft nu maar even naar jou te luisteren...

Improvisatietalent: Je kunt nog zulke mooie plannen maken, er is altijd wel iets dat ze dwarsboomt. Jullie jongste wordt krijsend wakker, je trekt een touw dusdanig in de knoop dat alleen een nijptang nog redding brengt of je weet begod niet meer waar je het sleuteltje van haar handboeien neergelegd hebt op het moment dat zij ineens dringend naar het toilet moet. Dan is het improviseren geblazen want, wederom, als zij merkt dat jij vastloopt of in paniek raakt, ben je je overwicht kwijt.

Rustig blijven, even diep ademhalen, nadenken en actie ondernemen. Zeg zacht doch dwingend in haar oor dat je haar Nu even alleen laat, sluip weg en wurg die snertkoter of zoek in het hobbyhok de betonschaar op...

Creativiteit: Niets is zo dodelijk als verveling. Als je merkt dat ze een bepaalde behandeling wel opwindend vindt, hou dat dan voor de toekomst in het achterhoofd maar maak niet de fout om diezelfde behandeling keer op keer te herhalen omdat je denkt dat je daarmee safe zit. Ik ben gek op zuurkool maar als het me elke dag voorgezet zou worden, zou het me toch wel een tikje tegen gaan staan.

Geduld...: De laatste maar zeker niet de minste. Tien tegen één dat jullie eerste sessie de mist in gaat. Hou je daar rekening mee dan is de teleurstelling des te minder. Kwestie van de hele avond doornemen, uitvinden wat er mis ging (open staan voor kritiek dus!) en gewoon weer eens opnieuw proberen. Keulen en Urk zijn ook niet in één dag gebouwd en ook in relaties waarin beide partners BDSM-ers zijn duurt het soms een hele tijd voor men op elkaar ingespeeld is. Sterker nog: Dat beide partners dezelfde hobby beoefenen hoeft helemaal niet te zeggen dat meteen alle voorkeuren met elkaar overeenkomen. Ook de door de wol geverfde BDSM-er neemt daar de tijd voor.


Vorige item
Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits