Laat je niets wijsmaken

Het Nederlandse BDSM-wereldje is een kleine gemeenschap met alle daarbijhorende eigenaardigheden: Ruzies, roddels en achterklap. Bron daarvan zijn de tienduizend meningen over "Hoe het allemaal hoort". Welbeschouwd is de vraag "Wat is een echte.... (vul maar in)" de grootste dooddoener in elke discussie over dit onderwerp terwil het antwoord eigenlijk vrij simpel is: Is het voor jou/jullie echt... dan is dat ook zo.

Hoe het hoort... bepalen jullie zelf. Als je binnen de perken van het sociaal acceptabele blijft (en zelfs daar valt nog over te discussieren) worden de regels en wetten binnen jullie BDSM-spel uitsluitend door jullie zelf vastgesteld. Laat je dus vooral niet door anderen, die zeggen het allemaal wel te weten, op de kast jagen. En doe zeker niets waar je absoluut geen zin in hebt! (Dat geldt voor beide partners trouwens).

Ik heb cass ooit een lijst met gedragsregels gestuurd, speciaal voor een korte vakantie die we, ongestoord met zijn tweetjes, op een afgelegen plek zouden vieren. Bij cass sprongen prompt alle wijzers in het rood maar in plaats van een bot "nee" stuurde ze een gewijzigde lijst als tegenvoorstel terug. Ik accepteerde het voorstel... en we hebben een leuke vakantie gehad ja, dank je!

Als je dus net zo goochem bent als ik, stel je je eisen dus eerst een stuk hoger dan je eigenlijk van plan bent. Met een beetje mazzel komt zij met een compromis dat precies in jouw straatje past... :-)


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits