Ze is je vóór!

Krijg jij ook wel eens het gevoel dat je vreselijk achter loopt? Vervelend he? Iedere keer dat jij meldt dat je weer wat nieuws geleerd hebt komt zij terug met een verhaal dat jouw les van vandaag meteen weer overschaduwt.

Heel vervelend als zij alles beter weet...

Laat je daar echter niet door ontmoedigen. Zij heeft - waarschijnlijk nog niet eens zo lang geleden - iets moois ontdekt en heeft zich daar met de volle honderd procent op gestort: Boeken gelezen, websites zoals deze uit haar hoofd geleerd, anoniem deelgenomen aan fora over BDSM en zichzelf heel misschien ook op diverse chatboxen over dit onderwerp begeven.

Nieuwelingen zijn de meest gretige leerlingen die er bestaan. Zij bestuderen de leerstof niet, ze vreten hem met huid en haar op! Nog erger: Ze zal het blijven doen ook. Net als jij denkt alles wel zo'n beetje gehad te hebben, blijkt ze weer een interessant sijtje met plaatjes gevonden te hebben...

Leg je er maar bij neer. Accepteer het nou gewoon maar. Ik weet het, het is heel zwaar maar...

Op dit gebied is ze slimmer dan jij ooit zal worden... (zei hij knarsetandend).

Maar: Maak er ook gebruik van! Als ze ergens heel enthousiast over begint te kwekken, betekent dat vaak dat die site of die foto haar toch wel heel erg aanspreekt. Een beginnende sub zal maar zelden aangeven wat ze leuk vindt, maar een suggestie doen is minder moeilijk. Opslaan dus die link, en even kijken wat zij daar nou zo leuk aan zou kunnen vinden!

En vooral niet vergeten om die nieuwe theorie ook in de praktijk te brengen. Niet meteen de volgende keer (dan rekent ze er juist op) maar later - juist wanneer ze het niet verwacht....


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits