De eerste stappen (voorbereidingen)

"Plotseling zette hij de TV uit en keek me aan met een blik die me door de grond liet gaan. Ik wist het, het was zo ver..."

Maar voor het zo ver is, is het raadzaam om de nodige voorbereidingen te treffen. Het is op zijn minst nogal storend als de buurman die de huissleutel heeft even poolshoogte komt nemen op het moment dat jij je slavin aan het fisten bent. Dus, zoals ze bij de padvinders zeiden: Be prepared.

Het SM-speelgoed achterwege latend (omdat dat voor iedereen verschillend is) moet je in elk geval de volgende zaken geregeld hebben:

Zorg dat jullie niet gestoord worden: Stekker van de telefoon er uit, mobieltjes uitzetten (ja, dat kan echt!), kids als het even kan uitbesteden (of ze overdag dusdanig afmatten dat ze toch wel door de herrie heen slapen) en aan elke bezitter van jullie voordeursleutel melden dat jullie vanavond een séance houden en het Medium gedreigd heeft iedereen die het waagt om te storen in een pad te veranderen.

Zorg dat alles in huis is voor een gezellig avondje: Hapje, drankje, lijntje coke - net wat je nodig hebt om in de stemming te komen. Rustig muziekje op de achtergrond. (Sub2*) kickte op Rammstein maar ze kon me wat), beetje wierook, sfeerverlichting. Het is wel BDSM en kan ook heel wild worden, maar een ontspannen, romantisch begin is het halve werk.

Wees voorbereid op noodgevallen: Lees het hoofdstuk over safe SM in “Help” en zorg dat je in elk geval WEET waar die betonschaar ligt. En NEE, niet de verbandtrommel demonstratief midden op tafel zetten. Dat bevordert het sfeertje niet echt.

Ruim de bende op: "Vader legde de laatste hand aan zijn knoopwerk en deed een stap achteruit om het geheel te bewonderen - bovenop zoonliefs skateboard dat aldaar nog geparkeerd stond. Al snel verdwenen beiden onder luid gegil in de afgrond van het trapgat..."

Om scénes als deze EN algehele irritatie te voorkomen zorg je dus dat de boel aan kant is zodat je niet bij elke stap die je neemt, eerst een berg Barbiekleertjes dan wel Playmobil opzij dient te schuiven. Daarbij gaat jouw sub zich in een andere wereld begeven - dan hoeft ze niet met de zooi van alledag geconfronteerd te worden.

En loop niet te stressen: Het is wel jullie eerste keer, maar het is geen examen (als dat wel het geval zou zijn, is jullie relatie toch al op de klippen en kun je je de moeite besparen). Plannen zijn er om in duigen te vallen: Maak dus geen plannen. Zie maar hoe het loopt en verwacht er niks van. Doe wel je best: DAT voelt ze haarfijn aan. Hou de humor er in: Met een kwinkslag hier en daar laat je merken dat jij je op je gemak voelt en blijft zij ook ontspannen - en NEE, niet de laatste bak vertellen die je op je werk gehoord hebt...


*) Sub2 was destijds Frodo's tweede vaste sub.


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits