Afspraak vooraf: Het stopwoord.

Hoofdzaak in elk BDSM-spel is het vertrouwen van de sub naar de dominant toe. Jawel, ze laat zich door hem vernederen, vastbinden, martelen zelfs maar ze weet voor de volle honderd procent zeker dat hij daar mee stopt zodra zij te kennen geeft dat ze haar grens bereikt heeft. Daartoe spreken de betrokkenen een stopwoord af.

En nou met je ff goed opletten!

Als ze "Hou op!" brult, of "Stop!" of "Niet doen!" en met name "Auwauw!" dan dien je je daar geen zier van aan te trekken. Ja, een beetje kalmer aan doen misschien, maar zeker niet stoppen. Dat doe je pas als ze het afgesproken stopwoord gebruikt!

Dat kan zijn "Roze" voor "Een beetje kalmer aan graag" en "Rood!" voor ogenblikkelijk stoppen. Anderen gebruiken het meer gevleugelde "Genade!" om aan te geven dat ze het wel een beetje gehad hebben. Ik ging zelf een keer bijna in de fout met een sub die "Dank U Meester" als stopwoord hanteerde - en mij daarover niet geïnformeerd had. Gelukkig had ze dat wel tegen cass verteld, zodat die me bijtijds af kon remmen...

Anyway: Dat stopwoord is heilig! Meteen de rem erop en vragen of ze los wil. Soms moet er alleen even een pauze ingelast worden maar het kan ook heel goed zijn dat ze haar portie verder liever aan Fikkie geeft. Dan is het einde spel en hoog tijd om haar te troosten, te knuffelen en haar uitgebreid alle aandacht te geven die ze nodig heeft.

En hou er maar rekening mee dat ze daarbij rustig een uurtje - of langer - bij jou op schoot wil blijven zitten....

Nog een kleine toevoeging: Als je pas begint, zijn gags (mondproppen) uit den boze - ook als zij dat graag wil. Tenzij je er zeker van bent dat een knipoogje van haar kant even goed werkt als het stopwoord, is het belangrijk om alle communicatiekanalen open te houden.

En nog eentje, maar die hoef je alleen te onthouden als je errug goed aan het worden bent en jullie spel dusdanig heftig begint te worden dat ze van de wereld raakt c.q. een beginnende fase van subspace inzweeft. Zo rond die tijd is voor haar het rationele denken achter de rug en hoef je niet meer op een stopwoord gaan zitten wachten. Dat is ze namelijk allang kwijt. Als je haar vragen stelt zal ze óf helemaal niets meer zeggen of met de meest stupide antwoorden komen. Dan is het heel scherp opletten geblazen: Op dat moment ligt echt alle verantwoording bij jou! Op dat moment is het ook aan jou om te beslissen of je doorgaat, even mindert of, en dat is de meest veilige weg, een vib op haar clit zet om haar over de laatste grenzen heen te jagen en zo een eind aan het spel te maken.


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits