Taalgebruik

Ik heb me wel eens verbaasd over de manier waarop artsen - met name specialisten - tegen hun patienten praten:

"Dit kon wel eens een beetje pijn doen, maar het is zo klaar hoor..."

AAAAAAAAAARGH!!!!! Auwauwauwauw!!!!!

"Komkom mevrouwtje, ZO erg is het allemaal niet hoor! Valt best wel mee!"


Hoe weet HIJ dat nou?

Maar dat neerbuigende, bijna vernederende taalgebruik is geaccepteerd gedrag in BDSM-kringen. Het "Aggut, doet het zeer?" is niet van de lucht. Tegelijkertijd gaat de Dom vrolijk verder met de behandeling alsof het geweeklaag hem geen zier doet.

En dat doet het ook niet - tot ie het stopwoord hoort...

In een BDSM-spel zijn de dagelijkse sociale verhoudingen totaal zoek. De gerespecteerde dame wordt ineens met Hoer, Slet of Bitch aangesproken en alles wat zij zegt (of kermt), wordt aangegrepen om haar nog verder de modder in te trappen. Als een sub mij in een dagelijks gesprekje meldt dat ze een hekel aan zweten heeft, dan bind ik haar bij de eerste gelegenheid ook voor een uurtje of wat op de hometrainer: "Trappen kreng, ik wil zweet zien!"

Scheldpartijen, tirades, gemopper op "dat mens" dat een trage sloddervos is die haar opdrachten slecht uitvoert, het hoort er allemaal bij. Ik trap echter nooit op haar ziel: De scheldpartijen zijn in weze heel algemeen en kunnen tegen iedereen gericht zijn. Maar als je (bijvoorbeeld) haar uiterlijk gaat bespotten, speel je met vuur - en met je relatie.

Je kunt dus niet echt Alles tegen haar zeggen. Veel vrouwen trekken ook de grens bij het woord "Hoer". Slet mag, hoer niet. Het is absoluut iets wat je bij de onderhandelingen over het spel even mee moet nemen. Zelfs al wil ze dat je haar helemaal verrot scheldt kan één verkeerd woord alsnog funest zijn. Vis dus vantevoren even uit wat dat woord is...


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits