Technieken 2: Bondage

Aannemend dat jij in je jeugd ook wel eens indiaantje gespeeld hebt, laat ik het hier even achterwege om je uit te leggen hoe je iemand vast moet binden. Wel moet je even op een paar punten letten:

Geen koord om de hals, tenzij ze aan wurgsex wil doen (en dat kun je beter aan de experts overlaten).

Koord niet te strak aanhalen en ogenblikkelijk loshalen zodra zij dat aangeeft (en tuin niet in een zijdelingse opmerking als "Dat zit wel erg strak hoor!" Dat is een constatering, geen verzoek om de boel weer los te halen). Een goeie bondage moet je minstens een half uurtje kunnen laten zitten zonder dat zij er echt last van heeft.

Let op dat haar handen en voeten niet blauw aanlopen. Dat betekent dat het touw te strak om haar polsen c.q. enkels zit: Losmaken, even wrijven en opnieuw binden dus.

Voor een eerste bondage is zacht koord het meest geschikt (verkrijgbaar bij de watersport- c.q. betere sportartikelenzaak). Vermijd nylon koord (dat snijdt niet alleen, maar kan blaren veroorzaken als het langs de huid schuurt) of te dun touw (wat niet alleen snijdt, je hebt ook kans dat je de knopen nooit meer los krijgt).

Ooit werden er BDSM-starterspakketten verkocht waarin zich buiten enkel- en polsboeien ook zwart bondagekoord bevond - ideaal spul, gebruik het zelf al jaren. Voor de betere bondagetechnieken zou ik je touwtjes.tk aan willen raden. Daar worden niet alleen de basisprincipes van een goede bondage besproken maar ook de nodige veiligheidsaspecten.


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits