Les 1: Theorie

Goed, je weet van jezelf dat je dominante gevoelens hebt. Foto's en video's van meiden die vastgebonden en geslagen worden vindt je wel een kick en tijdens de dagelijkse masturbatieroutine bieden ze zich bij bosjes aan. In je fantasie dan, de praktijk is even anders...

Voor dat je echter gewapend met handboeien en zweep de lokale discotheken af gaat struinen naar potentiële slachtoffers zou ik je aan willen raden om eerst de theorie van BDSM door te nemen. SM-Meester zijn is een vak met veel, heel veel verantwoording. Onverantwoord gedrag kan tot levensgevaarlijke situaties leiden - en ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken. Praktijkgerichte handboeken zijn er wel, maar alleen in het Engels. Een aanrader is The Master's Manual van Jack Rinella. Dit boek handelt voornamelijk over homo-SM maar de regels en wetten zijn over het algemeen hetzelfde.

Veel van die theorie is te vinden in onze Help!-sectie - verplichte kost dus. Ik weet dat het een zware kluif is (ik heb het kreng zelf vertaald) maar zelfs de ervaren meester kan hier nog het een en ander opsteken.

Lees, leer en sla op. Je kunt in dit geval beter zes hoofdstukken te veel lezen dan drie zinnen te weinig!


Terug naar de vragenlijst
Volgende les

Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits