Les 8: Wie neemt het initiatief?

Jij. Zeker in het begin. Ze zal niet op je af komen lopen met de vraag of je haar vanavond eens stevig onder handen zou willen nemen. Maar als je alles goed gedaan hebt en op een gegeven moment opmerkt dat het nu toch wel eens tijd wordt voor een BDSM-spel zal ze daar ook op ingaan.

Wat overigens niet betekent dat alle subjes volgzaam zijn - of dat ook blijven. Sommigen vinden het best leuk om het opstandige meisje te spelen dat getemd dient te worden. Anderen krijgen incidenteel zo'n opstandige bui en dan is het wel zaak om die als zodanig te herkennen: Als je de iets aan haar opdringt terwijl ze daar volstrekt niet voor in de stemming is kan dat een geweldige domper zijn.

Goed, het is dus aan jou om aan te geven wanneer het spel begint en weer ophoudt. Vertel haar van te voren wel wat je zoal van plan bent (zonder al te veel details te verklappen) zodat ze in elk geval 'n beetje weet wat ze kan verwachten.

Een van de grootste beginnersfouten is om zo'n "eerste keer" van minuut tot minuut te plannen. "Om 21.13 kleren uit, om 21.16 bondage, om 21.23 drie zweepslagen..." etcetera. Dan kun je er namelijk op rekenen dat het zo rond 21.14 de mist in gaat. Daar gaat je planning...

Niet plannen dus. Ja, misschien een of twee dingen, maar beter is het om de zaken op zijn beloop te laten en gewoon te zien waar het schip strandt. Een sub is geen robot: Tien tegen één dat ze anders reageert dan jij verwacht. Ze zal zelfs geen twee keer op dezelfde manier reageren ook: BDSM is erg stemmingsafhankelijk. Is ze in een geile bui, dan zal het je gewoon allemaal veel minder moeite kosten dan op het moment dat ze in een depri stemming is omdat de hond van de buren net gesneuveld is bijvoorbeeld...


Vorige les
Terug naar de lijst
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits