Les 12: Hoe beëindig ik het spel?

Als jullie allebei genoeg hebben?

In de meeste gevallen zal zij zelf wel aangeven dat ze op een eindpunt is aangekomen. Ze barst in tranen uit, roept om genade of gooit het Stopwoord in de strijd. Maar je hebt er van die krengen tussen die hun eigen grenzen niet kennen en doorgaan tot het bittere einde. Dan is het aan de wijsheid van de meester om er op het juiste moment een punt achter te zetten - ook al wil zij dat niet...

Als je haar met routineuze bewegingen heel diep in subspace gejaagd heb zal ze zelf niet meer bij machte zijn om na logisch redeneren te zeggen dat het nu wel genoeg is geweest. De logica is zelfs compleet weg - en zij ook. Op de keper beschouwd kun je dan op ieder moment stoppen om haar even bij te laten komen. Hoe lang dat duurt verschilt van persoon tot persoon en is ook nog eens afhankelijk van de gecreëerde stemming. Eenmaal weer tot rust (= aanspreekbaar) gekomen zou je eens voorzichtig kunnen informeren of ze verder wil gaan of het hierbij laten. Ik ken iemand wiens avond pas af is als ze klaar is gekomen maar dat geldt niet voor elk subje.

Of dat bij haar wel het geval is weet jij natuurlijk allang - daar hebben jullie toch al uitgebreid over gepraat, nietwaar?
Vorige les
Terug naar de lijst
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits