Hoe vertel je het (en aan wie)?

Goed, je weet (ongeveer) wat je wilt, maar wat doen we er nu mee? Ben je vrijgezel, dan zou je eens op je dooie gemakje op zoek kunnen gaan naar een betrouwbare dominant (zie hiervoor de volgende hoofdstukken). Zit je echter midden in een (al of niet goede) relatie, dan zal er toch een moment komen dat je je verhaal, om te beginnen, aan hém kwijt wil. (Ik zou vader, moeder, broers, zusters en vriendinnen nog maar even niet confronteren met dit schokkende verhaal). Hoe pak je dat aan?

"Schat, ik kom te kort. Haal jij even een rijzweep en een paar handboeien?"

Nah, werkt niet echt. Zeker niet als hij net de finale van de verplichte figuren ingezet heeft. Dan heeft ie wel andere dingen aan z'n kop.

Als je het echt moeilijk vind om erover te praten, zou je eerst eens een paar hints kunnen geven. Laat een paar van jouw favoriete sites "per ongeluk" in zijn Favorieten achter. Zet een mapje met wat artistieke bondagefoto's op het buroblad van je pjuter. Ga in de bibliotheek op zoek naar boeken over BDSM (zoek in de computer aldaar op het onderwerp "sado" en ze springen allemaal naar voren) en laat deze zo her en der slingeren (maar wel zonder dat de kids ze kunnen vinden).

Komt er geen reaktie, duw hem dan wat gereedschap in handen. Verschillende postorderbedrijven verkopen zogenaamde beginnerssets of play bondage sets die bestaan uit een fraaie blinddoek, een zacht zweepje en al even zachte boeien, vaak nog in vrolijke kleurtjes ook, zodat het er niet al te kinky uitziet. Een perfekt vaderdagkadootje dus.

Het is alleen wel te hopen dat ie er wat mee doet natuurlijk - en dat ie er ook mee doorgaat, als ie merkt hoe geil jij er wel niet van wordt. Gebeurt dat niet dan wordt het tijd voor andere maatregelen. Trek er maar een avondje en een fles wijn voor uit en... biecht op.

Wat er van af dat moment gebeurt, is helaas volkomen onvoorspelbaar. Vaak zal hij zich aangetast voelen in zijn "mannelijkheid"; Jij komt blijkbaar iets te kort, is dat zijn schuld? Jij wil méér - is dat een tekortkoming aan zijn kant? Je bent hem vóór op sexgebied en dat is altijd zijn specialiteit geweest.

Of erger nog: Hij snapt het niet. Wil het ook niet snappen...

En hij zal het onderwerp zeker zelf niet meer aanroeren.


Wat nu?


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits