Safety first!

Nog een voordeel van een chatbox is de sociale controle: Mensen kennen elkaar al een tijdje, hebben inmiddels ook MSN-, ICQ- en/of telefoonnummers uitgewisseld en elkaar soms ook al in het echt ontmoet. Iemand die daar een goede reputatie heeft kijkt er wel voor uit om gekke dingen te doen. Kom je er dus een Dom tegen die jou - ook na een paar weken chatten - wel aanstaat, dan loop je bij een eerste afspraakje betrekkelijk weinig gevaar.

Echter... je weet maar nooit en het kan geen kwaad om e.e.a. gewoon voor te zijn. Spreek je af op een terras, dan kun je overwegen om een betrouwbare vriendin mee te nemen. Of je kan diezelfde vriendin vragen om je op een afgesproken tijdstip te bellen (want natuurlijk neem je je mobieltje mee) zodat je even door kan geven dat de zaak wel goed zit - of dat ze beter de politie in kan schakelen (wat natuurlijk ook alleen maar zin heeft als zij weet waar jij uithnagt).

Een heel ander voorbeeld kan ook: Stel dat jouw partner je toestemming heeft gegeven om de BDSM extern te zoeken. Dan zou de Dominant - die tegen die tijd wel op de hoogte is van jouw situatie - er geen bezwaar tegen moeten hebben dat jouw partner bij dat kennismakingsgesprek is. Vooropgesteld dat jullie niet op dat terras gaan SM-en, zou dat ook geen probleem moeten zijn.

Voor de vervolgafspraken kan dat anders liggen. Zelf heb ik er een aantal maal mee ingestemd dat de partner van de betrokken dame meekwam om te zien wat er gebeurde (soms ook om er zelf van te leren), maar uiteindelijk hou ik de boot liever af: Je voelt je bekeken en de intimiteit die voor BDSM zo belangrijk is, is meestal ver te zoeken. Maar dat is voor elke Dom verschillend denk ik.


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits