Amber

Wat betekent BDSM voor mij: Sjee een moeilijke vraag en toch weer niet.

In het kort kan ik zeggen: BDSM betekend voor mij een einde aan een lange en verwarrende zoektocht, het vervullen van die eindelijk begrepen, zo broodnodige behoefte en het verwerken van de trauma's uit mijn jeugd. Ik weet niet of ik mezelf kan rekenen tot de lifestylers, want ik kan ook wel even een tijdje zonder het spel. Wel gaat het daarna opspelen en moet ik weer een keer spelen. Daarna kom ik pas weer lekker in mijn vel te zitten. Tevens kan ik ook genieten van gewoon "platte" seks. Toch bemerk ik meer en meer dat een combi van beide dingen me het meest bevredigd. Daarnaast bereik ik door het BDSM-spel, een punt van genot wat ik niet kan bereiken met een andere vorm van seks. Dat klinkt voor mede BDSMers waarschijnlijk wel bekend. Wat ik bovendien veel sterker ervaar in het spel is de warmte, het respect naar elkaar toe, de wederzijdse acceptatie van elkaars normen en waarden, de intensiteit en de emotionele momenten tijdens het spelen. Deze facetten komen veel meer naar voren tijdens het spel dan tijdens gewone seks. Overigens herken je deze facetten ook bij contact met andere SMers onderling veel sterker. Meer en meer komt het uitoefenen en mezelf ontwikkelen in het spel, mijn zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde ten goede. De totale overlevering, het even niet te hoeven beslissen, maar kunnen volgen en geleid worden van het subzijn, kan ik op zijn tijd als zeer prettig ervaren. Tevens ervaar ik andersom een gevoel van macht en trots, wanneer ik een andere sub ditzelfde gevoel naar mijn persoon toe zie krijgen. Nu ik al een tijdje puur als Dom speel, merk ik dat ik de sub kant niet eens meer mis en steeds meer voldoening in dit facet ga krijgen. Maar het gevoel van macht of juist overgave tijdens de totale overlevering (van een sub aan mij of als sub aan een Dom) dat ervaar ik als zeer prettig. Het is het geheel waarom het draait.
Ik hou van het spel van prikkelen en plagen, maar kan ook vrij hard en sadistisch (of juist masochistisch) zijn op zijn tijd. Beiden in de goede combi denk ik. Ik hou niet zo van vernederingen, maar werk wel met een bepaald verwachtingspatroon. Dat geldt voor mij als Domme, maar toch ook als sub. BDSM betekent voor mij een vervulling van een gat waarmee ik lang worstelde. Het spel met de macht bevalt me zeer goed. Ik ervaar een rust en bevrediging na een sessie (zowel als Domme als als sub zijnde) die ik niet vind bij gewone "platte" seks. Ik ervaar een warmte en eenheid met mijn partner die ik niet vind in een gewone relatie. Ik ervaar een binding, een respect, een vertrouwen, een intensiteit die ik nergens in het leven eerder ervoer...
Wat betekent BDSM dus voor mij: een levensvervulling die ik nooit meer zal willen missen het is voor mij een levensbehoefte geworden, waar ik ooit als rariteit tegenaan keek doch nu niet meer buiten zal kunnen.


Amber, 37 jaarmain