Muizekind

Mijn kijk op (BD)SM,

Tja, waar te beginnen. Nog maar een jaar geleden was ik een absoluut groentje in sm-land.
Ik wist al jaren dat ik onderdanige fantasieen had, dat die fantasieën hoorden bij wat men sm noemt, maar het was allemaal ontzettend bedreigend. Welke gezonde, normale vrouw droomt er nou van om vernederd en 'mishandeld' te worden. Nou....ik dus. En het duurde even voor het tot me door begon te dringen dat dat niet betekende dat ik gek was. Toch kon en wilde ik lange tijd niks met dat sluimerende weten. Hoewel het wel vaak in mijn achterhoofd was. Het bleef maar terug komen, als een stil knagend verlangen.
Ongeveer een jaar geleden had ik het geluk iemand tegen het lijf te lopen die al heel wat jaartjes meedraait in de bdsm-scene. Hij liet me m'n eerste schreden op het pad zetten, gaf me de mogelijkheid om mijn eigen onderdanigheid te ontdekken. Maar bovenal liet hij me kennismaken met die andere kant in me: Dominantie. Dat was iets wat ik tot dat moment nog niet van mezelf wist.
Voor mij was die hele ontdekkingstocht een groot gevoel van thuiskomen. Soms heel eng, soms ontzettend mooi, soms fijn, soms een tranendal.
Toch zegt dit alles nog niet zoveel over wat sm voor mij betekend en dat is iets waar ik eigenlijk ook nog nooit zo over heb nagedacht.
Het is voor mij een gevoel...een behoefte. Een gevoel van thuiskomen, nog steeds. Ook nu ik wat meer ervaring heb. Het gevoel van me even helemaal kunnen geven, of dat nou als sub of Dom is, maakt eigenlijk niet eens uit. Het gevoel van even toe kunnen geven aan wie ik nou eenmaal ben. Toe kunnen geven aan iets wat in de ogen van anderen wellicht niet normaal is, maar wat voor mij inmiddels heel belangrijk is. Omdat het me nieuwe energie geeft. Omdat het me weer op mijn pootjes zet als ik stuk zit.
Als sub is sm voor mij vooral een manier om om te gaan met mijn eigen angsten, mijn emoties. Ik ben iemand die zich niet makkelijk geeft, behalve binnen een sm-spel. Dan kan ik loslaten wat me normaal niet lukt, dan kan ik me overgeven aan iemand anders, blindelings vertrouwen dat ik in goede handen ben. Voor mij is pijn best een belangrijke prikkel, en de ervaring om iemand anders toe te staan om je pijn te doen is iets wat me helpt loslaten. Loslaten van dingen die me in het dagelijks leven belemmeren.
Als Dom werkt het wel wat anders. Het vertrouwen van die ander krijgen, het gevoel van de touwtjes in handen hebben, dat geeft me zoveel vertrouwen in mezelf, zoveel nieuwe energie.
Op dit moment heb ik een nieuwe relatie, een relatie met iemand die nu via mij kennismaakt met de wereld van de bdsm. Dat is misschien wel een van de mooiste dingen die er is. Iemand thuis zien komen. Zichzelf zien ontdekken. En daar in mee kunnen gaan. Het is voor mij ook een mogelijkheid om die ontdekking weer een beetje opnieuw te beleven. Alsof het voor mij ook weer nieuw is.
SM is voor mij inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van mijn wezen. Ik denk dat ik erg slecht zonder zou kunnen. Het is onderdeel van wie ik ben. Voor mij heeft sm er mede voor gezorgd dat ik de wereld een beetje beter aan kan, het heeft me een gevoel van eigenwaarde gegeven. Heel eerlijk....het heeft me door een behoorlijk zware periode in mijn leven heen geholpen en dat doet het nog steeds.


muizekind, 34 jaarmain