Anna

Hoe ik tegen SM aankijk, wat het voor mij betekent...


Ik vind het heel moeilijk om te omschrijven. SM is voor mij een onontkoombaar iets, al sinds mijn jeugd heb ik gedachtes en gevoelens gehad waarvan ik lange tijd gedacht heb dat het abnormaal was, vreemd en belachelijk. Omdat ik dacht dat ik de enige was, voelde ik me soms heel eenzaam. Van jongs af aan probeerde ik die gevoelens en gedachtes weg te stoppen, te negeren, te vergeten.

Maar dat lukte niet, niet helemaal. En nu wil ik het niet meer wegstoppen.

SM is voor mij een uitlaatklep, al is het (nu nog) puur in mijn hoofd, in mijn fantasie. Het is een ontdekkingsreis waarvoor ik nu heel bewust voor gekozen heb.
Soms jank ik van frustratie, omdat ik zo graag WIL maar niet kan. In mijn eigen relatie niet kan. Ik heb het geprobeerd, maar het is onbespreekbaar.

Maar ik besef nu heel goed dat ik niet zonder kan. Dat ik de ervaringen van een aantal jaren geleden met mijn ex niet kan vergeten. Toen had 'het' geen naam, maar het was sm. Hij domineerde me, leidde me, stuurde me. Ik gaf me aan hem over en verliet de gebaande paden, de 'normale' ideeën en gaf mezelf de ruimte en hem ook om hem te laten doen wat hij wilde. Ik gaf mijn bizarre gedachtes en dromen de ruimte, vertelde ze tegen hem en hij maakte ze waar. Hij maakte er een pijnlijke, kwellende, onderdanige maar oh zo bevredigende realiteit van. En wat voelde ik me goed. Op en top vrouw, onderdanig maar toch 'on top of the world'.

SM is voor mij een onblusbaar verlangen. Wachten. Hopen. Dromen. Fantaseren.

SM is voor mij heel dubbel. Ik ben zelf bij gelegenheid Dominant geweest en dat wond me op. Maar ik voel me het lekkerst als ik gedomineerd wordt. Ik ben opstandig, schop herrie, daag uit en werk mezelf in de nesten, in het dagelijks leven en op het net en ik leef op als ik respons krijg van een Dom. In mijn omgeving zijn er een aantal dominante mensen en juist met die mensen ga ik confrontaties aan. Dat heeft, met die mensen, niets met seksualiteit te maken, maar alles met het voeden van die onstilbare honger in mij. En nu ik er steeds meer over nadenk, kom ik er achter dat mijn gedrag zo is, omdat ik een Dom nodig heb, iemand die me aanpakt, die me pijn geeft en genot. De confrontaties in het dagelijkse leven zijn een signaal, wat tot nu toe IRL nog niet is opgepikt.

SM betekent voor mij vrijheid, al klinkt dat heel tegenstrijdig als je ernaar verlangt om geboeid, geblinddoekt en gepijnigd te worden.

SM betekent voor mij mezelf accepteren zoals ik ben, mezelf leren kennen, mijn grenzen verkennen en overschrijden, mezelf overgeven. Het betekent pain & pleasure. Het betekent dat ik geen grijze muis ben, dat ik niet onderduik in de massa. Het betekent nieuwe uitdagingen, nieuwe dromen, nieuwe fantasieën.


Kuzz,
anna, 35 jaarmain