Mr SyBert

12-06-2003

Mijn Kijk op SM

Het zal bij jullie niet verbaast zijn dat ook ik jaren met 'onbekende' gevoelens rondliep. Niet wetende wat het allemaal was. Foto's en verhalen op het internet maakte voor mij heel veel duidelijk. Ik vond, leerde ik daarvan, het opwindend om vrouwen vastgebonden te zien en daarnaast de Zweep of iets dergelijks erbij. Maar ja hoe kom je iemand tegen die jou gevoelens en wensen aanvoelt en er zich ervoor lenen wil. Tja, ik was niet zo naiëf dat ik wel doorhad dat niet iedere vrouw zich ervoor leende. En daarnaast hoe leer je de praktijk. Daar helpen dan die droge teksten en foto's je niet mee. Want de vele fantasie verhalen, die ik las, kwamen mij iets te ongeloofwaardig over. Vooral die verhalen van over 'de eerste keer' of 'de eerste ontmoeting' konden volgens mij niet kloppen. Dat ging veel te gemakkelijk en men was / is in mijn ogen veel te naiëf. Als of veilgheid niet bestaat.

Voor de kennismaking met de SM zocht ik een veilige lokatie. Commerciële clubs genoeg te vinden. Maar ik had wel door dat daar geen rijen slavinnen / subjes zouden staan te wachten op betalende en een beginnende Meester / Dominant. En veilig voelde het me ook niet aan. Lang snuffelen leverde mij de site van de www.VSSM.nl op. Vereniging Studiegroep Sado-Masochisme. Doelstelling o.a. (uit het hoofd) SM acceptabel te maken en voorlichting geven aan geïntresseerden. Dat sprak mij aan. En na 2 maanden de stap eindelijk te hebben genomen stapte ik in januari 2002 de lokatie van Groningen binnen.

Direct nadat de deur achter mij dicht viel voelde ik me thuis. Het vriendelijke en steunende welkom door de Coördinatoren versterkte dat alleen maar. Diezelfde maand bezocht ik ook Zwolle en met een onderbrekking van een paar maanden ben ik er tot heden elke maand heen geweest naar beide lokaties.

Door te surfen en chatten op het net en praten met gelijk gestemden en het zien van mooi spel in het echt leerde ik korte tijd heel veel. Alleen ja pratijk ervaring had ik nog steeds niet. En cyber spel boeide mij niet. Ik moet een sub / slavin zien genieten om zelf te kunnen genieten leerde ik daaruit.

En tegen een sub zeggen meld je je dan en dan maar bij mij thuis, nah nee daar trappen ze toch niet in. Tot ik een sub tref waarmee ik (week) chat en dan laat bellen en na een beetje aandringen (zij was al ervaren) kreeg ik haar zover om zich diezelfde avond te melden bij mij thuis. Wat ze dan ook prompt deed. Ze kwam van Rotterdam 3,5 uur rijden naar mijn huis. Ik had haar gezegt; meld je maar als je bij een benzine station 10 km buiten de stad. Als je daar bent wijs ik je de rest van de weg wel. Lang verhaal kort gemaakt. Ze kwam en zij wilde gelijk spelen. Niet even rusten en praten. Nee spelen. En zo begon ik aan mijn praktijk ervaring. Hier kwamen die 'ongeloofwaardige verhalen' toch met de pratijk overeen.

Achteraf gezien was dit één van de fouten die ik in de loop van de tijd gemaakt heb. Soms te gehaast willen zijn. Ik had de smaak te pakken na dat eerste 'spel'. Door eigen en fouten van de andere kant, zijn er een aantal hele lieve subjes geweest in me leven waarvoor ik een speciaal plekje heb gereseveerd in mijn hart. Gelukkig geen enkele keer met slaande ruzie uit elkaar gegaan. De meeste heb ik overigens leren kennen via chat.

In die zelfde periode begonnen mijn bezoeken aan de Showboat in Zaandijk. Ook daar zag en leerde ik enorm veel. Daar heb ik ook les in 'zweeptechenieken' gehad bij een sub die mij beschikbaar werd gesteld. Ja het bestaat!! Ik ben de Meester en zijn slavin, die de 'lessen' gaf en het 'slachtoffer', de uitgeleende sub daar erg erkentelijk voor. Weet daardoor nu ook dat ik in het openbaar spelen kan. Iets wat ik nooit dacht te gaan doen.

Al met al heb er door de bezoeken aan de VSSM, Showboat en chat een aantal vriend(inn)en en kennissen 'opgeleverd'.

Wat mijn kijk betreft op de SM??

De inmiddels vele keren bijgestelde visie / kijk is dat SM een niet meer weg te denken onderdeel is in mijn leven. Dat er een lieve sub voor mij rondloopt voor een relatie waar de SM als een rode draad doorheen loopt. 24/7 is voor mij (nog) niet weggelegd. Ik heb een slavin gehad die 24/7 wilde. Eerlijk gezegt ben ik er nog niet aan toe. Het vereist voor mij enorm veel (met name lange termijn) concentratie om haar in de gaten te houden en constante allertheid om haar te corrigeren en te belonen. Dat geduld kan ik (nog) niet opbrengen. Op het moment speel ik veel liever een spel voor een aantal uren en daarnaast een lekkere vannila relatie. Daarnaast wil ik ook gewoon uit kunnen gaan zonder die 'spelregels' te moeten hanteren. Die ex-slavin is nu een hele goede vriendin van me, die mij verder op pad helpt en waar ik nu een soort 'haat en liefde'-verhouding mee heb.

Mijn spel bestaat uit zowel verbaal als non-verbaal teasen en uitdagen. Ik wordt 'gevoedt' door het uitdagende gedrag van mijn sub. Hard en zacht afwisselen. Verrassende wendingen in het spel proberen in te brengen. Ik ben ook sterk gericht op de lustkant van de sub. Mijn eigen lusten zijn daaraan ondergeschikt. Ik merk dat ik niet kick op de macht die ik heb over de sub. Ik geniet meer van het genieten van de sub die aan mij overgelevert is. Ik ben al eens betiteld als de lieve Dom/Meester. Al met al ontdek ik dat ik 'afwijk' van collega's. Maar ja is het niet zo; zoveel subjes die wensen, zoveel meer Dominanten/Meesters er zijn? Of te wel; Ik speel mijn spel met mijn sub zoals wij het wensen en een ander speelt weer anders.

Goed hier laat ik het bij.


Mr SyBert, 36 jaarmain