016

Temperatuur

Al dik een week is het weer om te smoren en sinds dinsdag of woensdag beloven ze regen. Ik kijk er naar uit, heb last van de warmte en een regenbui om de boel op te frissen zou welkom zijn. Als Frodo 's avonds van zijn werk thuis komt (en aan het begin van 2 weken vakantie staat) loop ik te mopperen over de warmte. Lekker barbecuen achter in de tuin en genieten van de rust en de stilte. Kids mogen vanavond wat later naar bed, omdat het voor hen nu ook vakantie is.

Wanneer het een stuk later is en de kids al lang en breed slapen, is Frodo mijn gezeur zat. Ik loop steeds te klagen over de warmte en over die buien die maar niet komen. Ik heb behoefte aan koelte en frisheid, het is benauwd in huis.
Hij staat kordaat op en vraagt "zal ik je dan maar even onder een koude douche zetten?" Ik schiet meteen in paniek, want DAT wil ik dus echt niet! Dat heeft ie me een keer eerder aangedaan en toen raakte ik totaal over de rooie. Met grote ogen kijk ik hem aan en schud van nee. Kan zelfs niet uit mijn woorden komen, wil dit echt niet.

Grijnzend om mijn angst en spanning zegt hij me mijn outfitje aan te trekken. Ik sputter tegen en ben het er niet mee eens, veel te warm enzo, ik verzin van alles. Maar nee, hij kent geen genade en wijst me op mijn gemopper, ik wil koelte? Dan zal ik het krijgen ook! Outfitje aan of alsnog onder die koude douche.
Hij loopt naar buiten en haalt alle spullen naar binnen, tuindeuren dicht, gordijnen dicht, kaarsjes aan en ik maak me intussen ook klaar. Opnieuw mopperen over het feit dat hij de kaarsen aansteekt, het IS al zo heet in huis! Maar hij waarschuwt me "ben je nu klaar of wil je de rest van de avond een bitje?" En abrupt houd ik mijn mond en zeg helemaal niets meer. Met mijn pols- en enkelboeien, halsband en blinddoek ga ik netjes in de houding staan en wacht ik op wat komen gaat. Ik heb geen flauw idee wat me te wachten staat.

"Op de grond liggen!", klinkt het opeens door de ruimte, "armen en benen wijd en laat ik niet merken dat je ze sluit," voegt hij er nog aan toe en snel zak ik op de grond. De toon van zijn stem zegt genoeg en ik weet dat hij vanavond weinig geduld met me zal hebben. "Eigen schuld" gaat het door mijn hoofd en ik hoop maar dat hij niet te hard zal zijn.

Ik hoor hem rommelen in de keuken, maar omdat ik ook met mezelf bezig ben, heb ik niet goed in de gaten waar hij mee bezig is en opeens voel ik ijzige kou op mijn borsten. Ik gil het uit, heb het gevoel dat ik bevries zo koud!
En opeens is het weer weg. Voordat ik iets kan zeggen of kan bedenken waar hij mee bezig is, voel ik een grote golf kaarsvet over mijn borsten en tepels en ik vlieg bijna van de grond. Mijn hele lijf komt omhoog en stil liggen kan ik allang niet meer. Kaarsvet afwisselend met de koelelementen uit de vriezer. Hij zal me leren zegt ie.
Omdat hij me had gezegd mijn benen niet te sluiten, krijg ik meteen weer op mijn lazer. Hij duwt ruw mijn benen wijd en drukt een koelelement tegen mijn kutje. Opnieuw kom ik in beweging en probeer weg te draaien van dat koude ding. Gelukkig haalt hij hem net weg op het moment dat ik wil toegeven. Ik kan niet meer. Genade kent hij niet vanavond en ik voel kaarsvet druppelen op mijn ijskoude schaamlippen, het effect is heftig!

Hevig kronkelend en spartelend lig ik op de grond en verschillende keren wisselt hij de koelelmenten en het kaarsvet af. Wisselt ook nog eens met gewone kaarsen en waxinelichtjes. Ik kreun en piep, het begint me langzamerhand echt te veel te worden. Tranen zitten me hoog, maar toegeven dat het teveel wordt, wil ik niet. Als hij opnieuw kaarsvet over mijn lichaam laat druppelen, merkt hij aan mijn reactie dat het genoeg is en vraagt zachtjes "stoppen?" En dan wordt het me echt teveel, met tranen in mijn stem bevestig ik dat het klaar is. Als hij dan ook nog zijn armen om me heen slaat, ben ik helemaal stuk en barst ik echt in tranen uit. Ik heb mijn lesje wel geleerd...

Later zitten we samen op de bank, last van de warmte heb ik allang niet meer. Ik ben ver weg in subspace...

cass