Slaafsheid: het verlangen naar onderwerping - Karin Dietl-Wichmann

ISBN 90-6120-876-9


Wat is slaafsheid? Is het een vorm van pervers gedrag? Is het abnormaal, of juist een speelse manier van liefde? Is het verlangen of lust naar onderwerping? Is het zelfontkenning, degradatie, fixatie op fantasieën, of ontkenning van iemand ego? Is slaafsheid misschien zelfs een vorm van isolatie?

Slaafsheid is een verborgen verschijnsel in het geheel van menselijke betrekkingen en oefent tegelijkertijd op veel mensen een enorme aantrekkingskracht uit. Slaafsheid kan zich uiten als lust naar onderwerping, verlangen naar zelfopoffering of seksuele afhankelijkheid. In het ergste geval kan het leiden tot zelfvernietiging van het slachtoffer.

Dit boek is opgebouwd rond persoonlijke verhalen van mensen, die emotioneel hun verslag doen. Soms vertellen ze cynisch over het dubbelleven dat ze leiden als gevolg van hun toewijding. Sommigen durfden er nooit met iemand over te praten, omdat ze zich schaamden voor hun eigen verhaal. Er zijn verhalen bij van vrouwen die zich allerlei perversiteiten moesten laten welgevallen, om maar niet hun geliefde te verliezen.

Met behulp van het commentaar van Dr. Wilhelm Schnid-Bode, een psychiater uit München, probeert de auteur een antwoord te vinden op deze vragen en schept daarmee een nieuw beeld van slaafsheid.
Deze veelomvattende beschrijving biedt tevens mogelijkheden voor hulp aan slachtoffers van dit verschijnsel.


Volgens cassandra:

De persoonlijke levensverhalen vind ik erg fascinerend, maar de verhandelingen van auteur en psych heb ik al snel links laten liggen. Niet aan mij besteed, maar ik denk wel dat dit boek een goede aanvulling is op het hoofdstukje 'roots' op deze site. Een dun boek wat makkelijk weg te lezen is...



Main