Zusters in pijn - Florence Dugas

ISBN 90-414-0225-x


Negentien jaar oud is ze, en wat weet ze eigenlijk van de liefde? Florence ontmoet JP, die haar haar sluimerende verlangen naar pijn doet ontdekken. Achter bestraffing en vernedering, leert Florence, ligt extase.
Florence gebruikt haar op seks gebaseerde verhoudingen om zichzelf te doorgronden en te accepteren. Daarbij helpt Nathalie, een jonge vrouw met wie JP haar in contact brengt, een belangrijke rol. Florence voert haar mee in een compromisloze verhouding.
Het wordt een gewelddadige, van hoop verstoken affaire, een periode van een aantal zinderende maanden waarin alles een andere wending krijgt en die een allesbeslissende uitwerking op de rest van Florences leven hebben. Nathalie, verworden tot alter ego van Florence, wordt in de stroom gebeurtenissen meegesleurd naar een fataal einde.

Met Zusters in pijn vertelt Florence Dugas meer dan zomaar een erotische geschiedenis. Ze beschrijft een geestelijke ontwikkeling die uitmondt in een verslaafheid aan pijn en een ontkenning van het bestaan, en waarvan de oorzaak ligt in een allesbehalve rimpelloze jeugd. Geschreven in een directe stijl die de gebeurtenissen een onmiskenbaar karakter van authenticiteit geeft, is Zusters in pijn een dwingend en schokkend, autobiografisch relaas.


Volgens cassandra:

Omdat ik eerst 'Het evangelie volgens Eros' heb gelezen van Florence Dugas, ben ik eigenlijk nooit in dit boek begonnen. Dat andere boek was niet door heen te komen, daarom ben ik hier maar niet eens aan begonnen :-)



Main