Het Evangelie volgens Eros - Florence Dugas

ISBN 90-414-0391-4


De jonge fotografe Laurence treurt hevig om de dood van haar geliefde broer Pierre, de man die haar heeft ingewijd in het wrede spel van de liefde. In een poging Pierre terug te vinden en hem te vereeuwigen, verleidt ze zijn androgyne minnares, Marie-Agnes. In de slaapkamer, waar Pierre vanaf grote foto's aan de muur toekijkt, verwordt hun heftig sadomasochistisch liefdesspel tot een ménage a trois, die uiteindelijk een dramatische afloop kent.

Het verhaal Laurence en Marie-Agnes wordt afgewisseld door passages uit De vorming van André, de roman die Laurence aan het schrijven is. Hoofdpersonen in deze roman zijn de geliefden Laure en Florence die hun buurjongen André de fijne kneepjes van het erotisch spel bijbrengen. André raakt zo bedreven dat zelfs zijn eigen moeder, Therese, hem niet kan weerstaan.

Het evangelie volgens Eros is het verhaal van passie in de religieuze zin van het woord, waar liefde eindigt in pijn. Want alleen pijn kan verlossing schenken van de dwaling in de liefde. In deze zinnenprikkelende roman speelt Florence Dugas een ingenieus dubbelspel met schijn en werkelijkheid, dood en leven, schuld en boete, seks en religie. In het voetspoor van Sade daalt zij af naar de troebele gebieden van de ziel, zoals zij dat eerder deed in haar autobiografische roman Zusters in pijn.


Volgens cassandra:

Moeizaam boek, lastig om door te komen. Vanaf bladzijde 50 ongeveer begint het verhaal een beetje op gang te komen, maar halverwege heb ik het boek opzij gelegd. De passages uit de roman die Laurence aan het schrijven is, vind ik persoonlijk leuker en boeiender om te lezen dan het boek zelf.
Maar wie weet vindt jij het wel een leuk boek...



Main