Wat eten we vandaag?

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Gebruikersavatar
juffie
Site Admin
Berichten: 317
Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
Locatie: Omgeving Tiel

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door juffie »

Ja ben ik ook fan van!
MILF :grin_ani:
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mack »

"Onder-Water-Kip" en GadoGado met Thaise satésaus (from scratch).

Onder-Water-Kip is een manier om kip (met kruiden) te garen waarbij de pan wordt afgesloten met een andere pan die weer gevuld is met zo koud mogelijk water. Het vleesvocht dat verdampt condenseert dan op de koude pan en druipt weer neer als een geconcentreerde bouillon. :food:
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Gebruikersavatar
pluis
Berichten: 330
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door pluis »

Dat met die kip klinkt geweldig! Daar blijft ie vast heel mals bij.

Wij hadden vandaag Casamiento, ook wel bekend als het minder politiek correcte Moros y Christianos. T is eigenlijk een bijgerecht van gebakken witte rijst met zwarte bonen (uit blik, met t vocht, en dan bakken tot het een korst krijgt), maar ik gooi er tomaat en ui door en knoflook, komijn en gerookte paprika en rode peper en dan eet ik t zo. Lekker met verse queso en n gebakken ei (of bbq kip uit de slowcooker).
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Pien »

Krijg honger van jullie. Wij hadden mirza ghasemi. Gerookte aubergine met kurkuma, knoflook en tomaat
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Ravelijne »

Dat klinkt heerlijk! Zelfgemaakt?
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Pien »

Ja. Het is niet zo moeilijk ;) dat was één van de gerechten die ik af heb kunnen kijken toen ik voor een Iraniër werkte. Die man kon koken, zo zonde dat hij ineens weg was (ik gok vanwege gezondheid maar ik heb hem nooit meer terug kunnen vinden)

Een stuk of 6 aubergines (liefst op vuur/bbq, oven kan ook) zwart blakeren zodat het vruchtvlees gaar is. Knoflook (veel... een bol is minimaal, 2 kan als het kleintjes zijn) fijnhakken en langzaam in wat olie laten garen, kurkuma (theelepel met kop) erbij. 6 tot 8 grote goede rijpe tomaten in kwarten erbij. Laten bakken tot de tomaten uit elkaar vallen. Aubergines in lengte doorsnijden, vruchtvlees eruit lepelen. Fijnhakken. Meebakken met de knoflook/tomaten. Wordt een sauzig goedje. 4 el tomatenpuree erdoor. Peper en zout naar smaak. Paar eieren klutsen, veel kleine kuiltjes in de pan maken. In elk kuiltje ei gieten en gaar laten worden. Maar dat vind ik teveel gedoe. Een gebakken ei waarvan de dooier nog vloeibaar is doet het ook prima. Het is warm lekkerder dan gloeiend heet trouwens.

Alles wat over is, kan de vriezer in
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Ravelijne »

Klinkt erg lekker en ook heel erg als iets wat ik bij Mack en Beestje op tafel zou tegenkomen. :)
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door chell »

Klinkt ook heel erg als iets wat bij chell op tafel gaat komen ;)
Gebruikersavatar
pluis
Berichten: 330
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door pluis »

Ik ga dat recept jatten, Pien! Klinkt zalig!
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Pien »

Vooral maken! Het is echt lekker. Ei weglaten en je maakt vegans er ook blij mee.

Al moet ik zeggen.... die zachte dooier erdoor.. zou ik niet willen missen
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mack »

Wij kennen dat recept, minus de aubergines en met nog wat andere kruiden, als shakshuka. Maar deze variant gaan we zeker eens proberen. :D
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Gebruikersavatar
pluis
Berichten: 330
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door pluis »

Als ik shakshuka maak laat ik m'n eieren heel en pocheer ik ze in de saus :) Liefst met van die parelcouscous erbij.
Gebruikersavatar
Crownless
Berichten: 164
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Crownless »

:food: @pien, zet m ook ff in het recepten topic :food:
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mack »

De mirza ghasemi is goedgekeurd! :food:
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mack »

Vanavond zijn we weer eens op de Nepalese toer gegaan:

Geitencurry, tomaten-raita, curry van snijbiet (normaal van spinazie, maar dit hadden we in huis), en chapati's. :food:

Damn, die geitencurry, die is voor herhaling vatbaar.
Al helemaal omdat geit belachelijk goedkoop is.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Plaats reactie