Wat eten we vandaag?
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Verse aardappel wortel stamppot (1-1) met een lekkerbekje uit de oven
**Self Rescuing Princess**
- lunaaa
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 19:01
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Currysoep met garnalen. Loopneus nu!
- kitten
- Berichten: 322
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
Gehaktballen a la Leonietje!
Ik probeer al 3 dagen snert te maken, maar dat lukt nog niet zo. Eergisteren kreeg ik onverwacht journalisten over de vloer, gisteren had ik een afspraak midden op de dag en vanmorgen (vannacht) werd ik uit mijn bed gebeld door een klant. Het is ons niet gegund. Morgen gaat het hem ook niet worden, met een afspraak 's morgens, 's middags en 's avonds. Dat verlofdingetje is volgens mij gewoon voorbij of zo. Maar de ingrediënten zijn in huis en ik moet en ik zal!!
Ik probeer al 3 dagen snert te maken, maar dat lukt nog niet zo. Eergisteren kreeg ik onverwacht journalisten over de vloer, gisteren had ik een afspraak midden op de dag en vanmorgen (vannacht) werd ik uit mijn bed gebeld door een klant. Het is ons niet gegund. Morgen gaat het hem ook niet worden, met een afspraak 's morgens, 's middags en 's avonds. Dat verlofdingetje is volgens mij gewoon voorbij of zo. Maar de ingrediënten zijn in huis en ik moet en ik zal!!
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb gehaktbrood gemaakt, ik was alleen de helft van de ingrediënten vergeten zag ik achteraf. Gelukkig was het toch lekker. Combineerde goed met de 'sperzieboontjes op Joodsche wijze' die ik erbij had gemaakt.
Is het inmiddels gelukt met de snert, @kitten?
Is het inmiddels gelukt met de snert, @kitten?
- Mack
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Help! Mijn Beestje heeft een hobby: recepten filmpjes op JoepTjoep. En die recepten moeten dan ook nog eens worden uitgetest.
Vanavond was dat "Sai Ua", Thaise gehakt worstjes met sticky rijst, salade, en een vers gemaakte Thaise sambal; Nam Prik Pao.
Voor herhaling vatbaar!
Vanavond was dat "Sai Ua", Thaise gehakt worstjes met sticky rijst, salade, en een vers gemaakte Thaise sambal; Nam Prik Pao.
Voor herhaling vatbaar!
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- kitten
- Berichten: 322
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
gourmetten!!
- Nijntje
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 11 aug 2016, 19:08
Re: Wat eten we vandaag?
Stamppot boerenkool
- miss_meeko
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 21 jan 2010, 13:38
- Locatie: Haarlem
Re: Wat eten we vandaag?
Gourmetten en sinterklaas vieren bij schoonouders. Was echt heerlijk knus en gezellig!
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Soort shepherd's pie, maar dan vegetarisch met linzen en puree van zoete aardappel. Lekker!
- lunaaa
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 19:01
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Tagliatelle met een ragù van runderlappen. Was heel lekker!
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Oh dat klinkt lekker lunaaa, heb je een recept?
Wij eten vandaag gnocchi met pastinaak, paddestoelen, salie en beurre noissette
Wij eten vandaag gnocchi met pastinaak, paddestoelen, salie en beurre noissette
- lunaaa
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 19:01
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Spekblokjes (optioneel) zachtjes bakken met een gesnipperde ui en drie tenen fijngesneden knoflook. Rundvlees (hele kleine blokjes) erbij en aanbakken. Dan een blik tomatenblokjes, glas rode wijn en een restje gezeefde uiensoep van de dag ervoor erdoor doen. Bij gebrek aan restjes uiensoep werkt runderbouillon denk ik ook wel. In een thee-ei wat zwarte peperkorrels en laurier doen, samen met wat takjes tijm. Minstens drie uur laten pruttelen. Laatste 30 a 45 minuten een bakje gesneden champignons toevoegen. Favoriete pasta koken en vlak voor het opdienen het thee-ei eruit halen en op smaak brengen met peper en zout. Eventueel serveren met parmezaanse kaas.chell schreef:Oh dat klinkt lekker lunaaa, heb je een recept?
Wij eten vandaag gnocchi met pastinaak, paddestoelen, salie en beurre noissette
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Man, dat klinkt allebei erg lekker!
Hier werd het Indonesisch restaurant in Amsterdam, vanwege de timing van Zarath weer ophalen van Schiphol. Ook lekker, vooral de saté kambing (hoewel kambing officieel geit is en dit was lam).
Hier werd het Indonesisch restaurant in Amsterdam, vanwege de timing van Zarath weer ophalen van Schiphol. Ook lekker, vooral de saté kambing (hoewel kambing officieel geit is en dit was lam).
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Wat eten we vandaag?
Die ga ik maken!
Chell, deel jij jouw recept ook?
Chell, deel jij jouw recept ook?