Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Gebruikersavatar
cinderella
Berichten: 95
Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor cinderella » 12 jan 2018, 00:14

Kimchi is te vinden bij Mack en co., ik heb 3 potten staan, en Daantje maakt het volgens mij ook. Maar je kunt ook bv kleine blikjes bij verschillende toko's kopen.
toen doet er nu niet meer toe

Gebruikersavatar
cinderella
Berichten: 95
Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor cinderella » 12 jan 2018, 00:24

Leuke lijst, ik had alleen de oesters en de pho niet. Althans geen rauwe oesters, ik denk dat ik ze wel eens niet-rauw heb gehad.
Monkfish is zeeduivel en dat is een erg lekkere witvis. Vast wel via een goede visboer te krijgen.
toen doet er nu niet meer toe

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 12 jan 2018, 08:36

Oh, Pho meet twee deuren verderop van waar de ramen meet was?! :static: Vietnamees eten is zo lekker!

Gebruikersavatar
pluis
Berichten: 282
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor pluis » 12 jan 2018, 09:29

Pho meet! Ik wil wel meeslurpen. :D
"You seek a false comfort when you demand that I define myself for you with words. Words do not contain or define any person. A heart can, if it is willing."

- Beloved

(Golden Fool, Robin Hobb)

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 12 jan 2018, 09:43

Mijn blogpartner heeft kimchi op zijn to do, Ik geef wel een gil als het af is :D Maar het is ook wel her en der te krijgen.

Monkfish kan ik wel maken. Pho kun je bij mij in de straat eten bij Pho ;)

Gebruikersavatar
skaoot
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
Locatie: Den Bosch

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor skaoot » 12 jan 2018, 10:26

Ik heb monkfish een keer op in spanje, bleek achteraf toen ik het woordenboek erbij pakte :P
This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!

Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 226
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor kitten » 12 jan 2018, 10:41

Achteraf :schater:

Als je achteraf in een woordenboek gaat opzoeken wat je nou besteld en gegeten had, voldoe je per definitie aan alles voor de benaming "avontuurlijke eter"!

@Chell: :panic: Gaan we dan 3x afspreken of alles in 1? :clown: Ik hoef Heerscher niet meer mee te vragen, vrees ik. Die is niet zo avontuurlijk.
"Whatever makes you weird is probably your greatest asset" - Joss Whedon

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 12 jan 2018, 10:47

Wij zijn bijna door onze voorraden kimchi heen. We hadden een stuk of vier varianten (witte kool, rode kool, wortel, en Turkse pepertjes) maar Beestje maakt die vooral in de herfst als de ingredienten vers verkrijgbaar zijn.

Van die lijst kan ik (en ga ik) alleen de schimmelkaas niet afstrepen, voor de rest alles gehad. Nou moet ik zeggen dat ik niet alles als "avontuurlijk" zou willen bestempelen ...
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 12 jan 2018, 11:19

Alles in 1 lijkt me misschien wat misselijkmakend :clown:

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 12 jan 2018, 11:24

Net het menu gecheckt en restaurant Pho heeft wel zeebaars op het menu maar geen zeeduivel. Net de verkeerde. :D

Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 0
Lid geworden op: 27 jan 2010, 20:02
Locatie: R'dam

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Voleuse » 12 jan 2018, 13:24

Kimchi hadden ze ook bij Takumi (dat was dat ene waar ik een hapje van proefde en vervolgens heel stellig riep dat t niet voor mij was :P). Ik heb trouwens alle vega items op die lijst wel eens geproefd :).
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa

Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 226
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor kitten » 12 jan 2018, 14:05

Oh, daar reageerde je heel stellig op, dat weet ik nog. :schater:
"Whatever makes you weird is probably your greatest asset" - Joss Whedon

Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Daantje » 12 jan 2018, 16:31

Ex maakte Kimchi, ik moet het zelf nog steeds doen. Het is vooral dat ik naar een Toko moet die wel pepervlokken verkoopt, hebben ze in 't dorp niet.

Maar ik ben voor nog een culi-meet!
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl

Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 226
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor kitten » 28 mar 2018, 10:18

Poging 3 van dit recept. Tot nu toe wilden de tomaten na 6 uur nog niet zacht worden, dus ik stel even wat vragen. :) Sowieso heb ik de tomaten nu gehalveerd, zodat de warmte er goed bij kan...

chell schreef:Voor Ravelijne (maar ik kan het anderen ook aanraden ;))

Tomatensaus from scratch :kwijl:

Nodig:
- Een dag met veel tijd
- Een grote stoof/braadpan

Ingrediënten:
3 kg mooie tomaten.
2 uien, gesnipperd
olijfolie
2 chilipepers (zaadlijsten eruit halen, tenzij je een wat pittigere variant wilt) deze sudder je helemaal stuk en kan geen kwaad voor eventuele kleintjes
1 glas rode wijn ( alcohol verdampt tijdens sudderen, kan ook geen kwaad )
zout/peper
halve bol knoflook
paar laurierblaadjes (ben ik de vorige keer vergeten, was nog steeds even lekker)
optioneel: Italiaanse kruiden (vers of gedroogd, wat je dan ook in huis hebt of waar je zin in hebt. Ik gooi het er altijd tegelijkertijd met de wijn bij)

Howto:
Snipper de uien en zet een flinke stoofpan op het vuur.
Giet een scheut olijfolie in de pan, gooi de uien erbij en draai het vuur laag.

Als ik het recept goed lees, gaat dat vuur ook niet meer omhoog, klopt dat?

Nu begint het afwachten. De ui moet super langzaam garen, deze wordt dan zoeter en de scherpte gaat er af. Fijn voor mensen of kinderen met lastige darmen ;)
Na 35 minuten (serieus, zo lang moet het garen!), doe je de fijn gesneden chilipepers erbij.
Laat ook dit 15 minuten stoven.
Knoflook erbij. Kan geperst of gewoon klein gesneden. Tip: gooi zout over de knoflook bij het snijden, dit voorkomt dat de knoflook bitter wordt.
LET OP! Verander niks aan de volgorde hierboven!!
Mocht je de saus direct met gehakt willen maken, dan moet je die er nu in doen, met peper/zout naar smaak. Ik doe niet nooit, want ik heb liever een voorraad basic tomatensaus, omdat het ook prima werkt op bv. pizza's.

Moet de knoflook ook een bepaalde tijd of stapel je de tomaten er direct achteraan?

Nu stapel je de gewassen tomaten in de pan. Niet bang zijn, gewoon de pan helemaal vol stapelen. De tomaten hoeven niet ontveld te worden of wat dan ook (wel het groen eraf natuurlijk :P).
Vuur moet laag, op standje stoof.
Na een uurtje zul je zien dat de tomaten al wat beginnen te zakken.
Nu giet je een glas wijn (of iets meer) erbij en laat je het verder met rust (kan ik nooit, ik ga altijd roeren en pletten enzo)
Géén deksel op de pan! De saus moet inkoken.

Bij geen van de stappen deksel op de pan of specifiek bij deze stap?

Na ongeveer 2/3 uur zijn de tomaten helemaal opgelost. Laat gewoon net zo lang sudderen tot je een mooie dikke , prachtig rode saus hebt.
Soms duurt het 3/4 uur, soms langer, afhankelijk van de tomaat die je gebruikt. Sowieso geldt: hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt!
Als je de tomatenvelletjes toch nog wat vervelend vindt, kun je evt. aan het eind de staafmixer er even snel doorheen gooien.

Et voila! Een fantastische basissaus voor pasta, pizza en groenten :) Kan prima in de vriezer!
En als bonus ruikt je huis ook nog eens de hele dag héérlijk!

Verder nog tips of voortschrijdend inzicht?
"Whatever makes you weird is probably your greatest asset" - Joss Whedon

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 28 mar 2018, 10:28

Vuur gaat idd niet omhoog, maar het gaat wel lager als je de tomaten erin doet (van laag naar stoof/sudderen)

Deksel doe ik geloof ik nergens op de pan, maar moet iig zeker NIET op de pan nadat je er tomaten in hebt gedaan. Het maakt voor de rest van het recept niet zoveel uit.

Knoflook hoeft geen bepaalde tijd. Tomaten er direct achteraan.

Je tomaten moeten echt rijp zijn. Na een uurtje zie je dan het velletje barsten en dan zakt het vanzelf in. Ik roer dus soms wel een beetje of duw vast wat, daardoor gaan de bovenste tomaten wat sneller mee.


Terug naar “OT-gezwets”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten