Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Forumregels
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 02 apr 2018, 19:25

Niet koken dus. Daar gaat het dan waarschijnlijk mis?

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 02 apr 2018, 21:59

Goeie kans op.
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 03 apr 2018, 09:13

Nope, mijne kookte regelmatig toen hij nog op het gas stond. No problemo. Hoeveel water gooi je bij 1 kip?

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 03 apr 2018, 09:33

Ligt aan de grootte van de kip. Tot ie onder staat. Maar bij een heel kip is dat best veel. Grootste pan is 15 liter, 3/4 vol inclusief kip

Gebruikersavatar
JerryM
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor JerryM » 03 apr 2018, 09:40

Kip in stukken doen dan? Verder laten reduceren?
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM

"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 03 apr 2018, 11:24

Ik doe niet meer dan pan vullen tot 4 (heel soms 5) liter inclusief 1 kip en 2 of 3 uien in stukken, een kwart bol knoflook, een wortel en eventueel nog een handje selderij/venkelknol/preigroen (net wat ik voor handen heb). Denk dat dat het is, dan. Hoeveel water gooien jullie erbij, @Mack ?

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 08:33

Hoe groot is de kip?
Hier komt ie direct van de boer (want geen antibiotica) en is het een monster van 5 kg. Vandaar die grote pan

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 09:21

Anderhalf of krap twee meestal. Dus dat zou het ook niet moeten zijn, zou je zeggen. Moeilijk te zeggen dan.

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 04 apr 2018, 09:33

Ik heb ook nog nooit lekkere kippenbouillon voor elkaar gekregen... Altijd zo flauw en laf en een beetje meh. Lastige is natuurlijk dat je het al snel gaat vergelijken met de bouillon uit de supermarkt (want gewend) en daar zit gewoon een pot zout in.

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 10:01

Morgen maar naar poelier. Kleinere kip. Minder water.
Ik kan het ook gewoon niet uitstaan dat het me niet lukt

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 10:53

Ik vind de mijne inmiddels lekkerder dan van de winkel. Een keer een bouillon troubleshoot meet? Iedereen zijn eigen spullen mee en dan proces vergelijken?

Ik weet wel dat het mij de eerste paar keren ook niet lukte, maar inmiddels doe ik precies wat ik hier boven beschrijf en dat werkt nu altijd...

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 11:18

Ik ga doen wat jij doet ;)

En ik zou willen dat mijn keuken groot genoeg is voor zo'n meet ....

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 04 apr 2018, 12:06

Misschien dat er twee dingen zijn bij mijn methode die uitmaken.
    Eerst zoveel mogelijk vet eraf scheppen (gaat het makkelijkste als de bouillon goed koud is).
    Daarna nog minstens tot de helft inkoken.

Daarna heb ik eigenlijk altijd smakelijke bouillon, ook als ik alleen kip gebruik (dus zonder groente of kruiden).
Zout voeg ik pas bij het opscheppen toe zodat ik de bouillon ook bij koken kan gebruiken..
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 12:31

Dank jullie

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 04 apr 2018, 14:46

Meet kan wel bij mij in de keuken. Maar ik heb dus niet echt een "mijn manier" aangezien ik alle versies tot nu toe niks vond :mrgreen:


Terug naar “OT-gezwets”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pien en 13 gasten