Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Forumregels
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 226
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor kitten » 28 mar 2018, 10:35

Dank je wel! :)
"Whatever makes you weird is probably your greatest asset" - Joss Whedon

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 28 mar 2018, 13:06

Ik doe de tomaten in kwarten en snij meestal het groene kroontje er ook nog uit. Ik doe er ook nog een warmhoudplaatje of vlamverdeler onder en een pan met dikke bodem is geen ovevbodoge luxe. Ik vermoed dat een slowcooker ook goed zou werken.

Voortschrijdend inzicht: wachten tot hij helemaal afgekoeld is en dan de staafmixer erdoor geeft minder kans op ‘schiften’ (niet echt schiften maar wel dikke saus met vocht ernaast in plaats van homogeen).

Balen dat hij nog niet is zoals je m hebben wil. Als je beschrijft wat er nog aan schort kan ik misschien nog gerichter meedenken?

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 02 apr 2018, 16:13

Heeft iemand de truc om zelf kippenbouillon te maken?
Ik eindig altijd met smakeloos troebel water

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 02 apr 2018, 17:17

Troubleshooten is makkelijker al je verteld wat je nu doet!

Dit is wat ik doe: Kip, veel botten, maar vel en vlees is ook goed erbij, ui (met schil er nog aan), evt. Ook Knoflook (goed voor de houdbaarheid) en andere soepgroenten, optioneel theelepeltje azijn om meer calcium uit de botjes te trekken en het geheel een paar centimeter onder water. Minimaal 8 uur net wel/niet aan de kook. Of twee uur in de hogedrukpan (en optioneel nog op de warmhoudstand nasudderen).

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 02 apr 2018, 18:17

Ik gooi een kip (heel of in stukken. Beide geprobeerd) met wat ui, wortel, knoflook en tijm/rozemarijn in een pan water. Breng het aan de kook en dan op kleinste pitje met sudderplaat eronder.
Schuim schep ik eraf.
Staat minstens een dag op. Zeven door een doek.

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 02 apr 2018, 19:01

Wat Pien zegt. En vooral niet laten koken (dus ergens tussen de 85˚ en 95˚).

Ik laat de bouillon daarna goed afkoelen (gaat makkelijker in de winter, gewoon buiten zetten) zodat je het meeste vet er vanaf kan scheppen.
Als dat gebeurd is mag 'ie wel koken, ook om wat geconcentreerder te worden. Uiteindelijk eindigt dan de meeste voorraad in de vriezer maar we gaan binnenkort ook experimenteren met wecken.
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 02 apr 2018, 19:25

Niet koken dus. Daar gaat het dan waarschijnlijk mis?

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 02 apr 2018, 21:59

Goeie kans op.
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 03 apr 2018, 09:13

Nope, mijne kookte regelmatig toen hij nog op het gas stond. No problemo. Hoeveel water gooi je bij 1 kip?

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 03 apr 2018, 09:33

Ligt aan de grootte van de kip. Tot ie onder staat. Maar bij een heel kip is dat best veel. Grootste pan is 15 liter, 3/4 vol inclusief kip

Gebruikersavatar
JerryM
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor JerryM » 03 apr 2018, 09:40

Kip in stukken doen dan? Verder laten reduceren?
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM

"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 03 apr 2018, 11:24

Ik doe niet meer dan pan vullen tot 4 (heel soms 5) liter inclusief 1 kip en 2 of 3 uien in stukken, een kwart bol knoflook, een wortel en eventueel nog een handje selderij/venkelknol/preigroen (net wat ik voor handen heb). Denk dat dat het is, dan. Hoeveel water gooien jullie erbij, @Mack ?

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 08:33

Hoe groot is de kip?
Hier komt ie direct van de boer (want geen antibiotica) en is het een monster van 5 kg. Vandaar die grote pan

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 09:21

Anderhalf of krap twee meestal. Dus dat zou het ook niet moeten zijn, zou je zeggen. Moeilijk te zeggen dan.

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 04 apr 2018, 09:33

Ik heb ook nog nooit lekkere kippenbouillon voor elkaar gekregen... Altijd zo flauw en laf en een beetje meh. Lastige is natuurlijk dat je het al snel gaat vergelijken met de bouillon uit de supermarkt (want gewend) en daar zit gewoon een pot zout in.


Terug naar “OT-gezwets”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten