Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 10:01

Morgen maar naar poelier. Kleinere kip. Minder water.
Ik kan het ook gewoon niet uitstaan dat het me niet lukt

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 10:53

Ik vind de mijne inmiddels lekkerder dan van de winkel. Een keer een bouillon troubleshoot meet? Iedereen zijn eigen spullen mee en dan proces vergelijken?

Ik weet wel dat het mij de eerste paar keren ook niet lukte, maar inmiddels doe ik precies wat ik hier boven beschrijf en dat werkt nu altijd...

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 11:18

Ik ga doen wat jij doet ;)

En ik zou willen dat mijn keuken groot genoeg is voor zo'n meet ....

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 04 apr 2018, 12:06

Misschien dat er twee dingen zijn bij mijn methode die uitmaken.
    Eerst zoveel mogelijk vet eraf scheppen (gaat het makkelijkste als de bouillon goed koud is).
    Daarna nog minstens tot de helft inkoken.

Daarna heb ik eigenlijk altijd smakelijke bouillon, ook als ik alleen kip gebruik (dus zonder groente of kruiden).
Zout voeg ik pas bij het opscheppen toe zodat ik de bouillon ook bij koken kan gebruiken..
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 12:31

Dank jullie

Gebruikersavatar
chell
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Locatie: Achter de duinen

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor chell » 04 apr 2018, 14:46

Meet kan wel bij mij in de keuken. Maar ik heb dus niet echt een "mijn manier" aangezien ik alle versies tot nu toe niks vond :mrgreen:

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 15:03

Je moet de mijne maar komen proeven. :)

Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 0
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Pien » 04 apr 2018, 15:11

Ik doe dus ook maar wat hahahahaha.
Meet lijkt me leuk, ik ben alleen een hele lastige om mee te plannen. Ik werk meestal als de rest vrij is.
Het is een poging waard :)

Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Ravelijne » 04 apr 2018, 16:59

Ik zeg het wel zelf, maar agenda is nog steeds behoorlijk vol. Eentje voor het achterhoofd misschien, als de online kippenbouillon-helpdesk niet werkt. :) En schil gewoon aan de ui laten zitten, ik haal alleen de schimmelig uitziende stukjes schil eraf. De rest voegt juist veel smaak toe. :)

MrEd
Berichten: 0
Lid geworden op: 04 nov 2016, 15:06

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor MrEd » 04 apr 2018, 17:24

Ik zie een Ws kippenbouillon meeting komen ;-)
Heb lef om lief te hebben :love3:

Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor Mack » 04 apr 2018, 19:18

Oh ja, nog een aanvulling:
Wij maken de kippenbouillon meestal van karkassen.
Of we halen een hele kip die vervolgens ontleed wordt, het karkas gaat dan in de vriezer met andere overblijvende botjes. Als we dan genoeg hebben (+/- 3kg) gaat het zootje de pan in. Of we halen bij onze slager de karkassen waar hij de pootjes, filetjes, etc ... al vanaf heeft gehaald. Gaat meestal voor weinig weg.
There are two kinds of people in this world, those that can stay on topic, and look, a squirrel!

I worship the number zero. For me, nothing is sacred.

Gebruikersavatar
juffie
Site Admin
Berichten: 316
Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
Locatie: Omgeving Tiel

Re: Het WS receptentopic

Berichtdoor juffie » 04 apr 2018, 21:37

Ik gebruik deze: https://www.keukenliefde.nl/makkelijke-kippenbouillon/ en dat gaat altijd wel goed eigenlijk...
MILF :grin_ani:


Terug naar “OT-gezwets”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten