Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Ik ga er vanuit dat ik ze wel gewoon hier ergens in de straat kan kopen ;) (Rotterdam, West-Kruiskade... ongeveer de wereld in 1 straat)
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Pien »

Dat gok ik ook ja
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Zuurbessen gevonden bij de Indiase toko aan de overkant. Morgen maken!
Gebruikersavatar
Pien
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Pien »

Let op met toevoegen van water. Ik heb er uiteindelijk kippenbouillonblok bij gegooid omdat het waterig bleef.
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Ik ga er gewoon minder bij doen dan.
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Dit receptentopic begon ooit met een recept voor char siu (of cha siew of whatever) met een zakje van de toko. Ik maakte het dit weekend from scratch met dit recept: http://www.aziatische-ingredienten.nl/char-siu/ en het is zooooooooo lekker geworden! Dus die wilde ik even delen, want supercool om zoiets echt echt echt helemaal zelf te maken.
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Ravelijne »

Wat een geheugen heb jij, dat je het eerste recept nog weet! Rozenlikeur als ingrediënten klinkt wel heel apart. Verder ga ik helemaal watertanden van je postje. Tijd voor lunch, denk ik. :D
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Ik heb gewoon Shaoxing gebruikt en geen rozenlikeur.
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Ravelijne »

Ah, is mijn oog net weer op het verkeerde gevallen. :D Ben wel benieuwd of het nog iets zou toevoegen. Misschien een keer maken met Zarath.
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Voleuse »

Bij de Kade hebben ze hier een vega versie van, die vind ik ook altijd zoooo lekker!
Daar zit dan zoetzure komkommer bij. Daar zou ik graag eens een goed recept van willen trouwens, tips zijn welkom!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Gebruikersavatar
chell
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chell »

Zoetzure komkommer is supersimpel!

1 komkommer in dunne plakjes of linten
100 ml (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
Evt een klein rood pepertje als je wat pit wilt

Suiker, azijn en het optionele pepertje in een pannetje verwarmen tot de suiker opgelost is, over de komkommer gieten. Klaar.
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Voleuse »

Ga ik een keer proberen, thx!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Gebruikersavatar
JJV
Berichten: 268
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
Locatie: amsterdam

Re: Het WS receptentopic

Bericht door JJV »

Ik maak m zonder pannetje of pepertje. Maar met blaadjes verse basilicum. (komkommer over een zg mandoline halen zorgt t vocht uit de komkommer wel voor t smelten vd suiker)

Rijst azijn is redelijk key overigens. Anders wordt het snel te zuur.
~\v/~
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Ravelijne »

Gisteren deze Griekse ovenschotel met vis gemaakt. Basically visfilet mengen met ui, paprika, uitgelekte gepelde tomaat uit blik, olijven en feta overgieten met een mengsel van witte wijn en olijfolie en drie kwartier in de oven zetten. Ik heb de uien van te voren in een pan gefruit en er ook nog verse tomaat bij gedaan. Het originele recept had ook nog kappertjes, maar die heb ik weggelaten omdat Zarath die niet lekker vindt. Ik had geen kalamata olijven, maar ik had alleen gewone zwarte in het keukenkastje staan. Dit was echt lekker en blijft erin!
Gebruikersavatar
skaoot
Berichten: 10
Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
Locatie: Den Bosch

Re: Het WS receptentopic

Bericht door skaoot »

Oeh dat van die komkommer ga ik proberen! Dat vind ik echt nog superlekker ondanks mn anosmie.
This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!
Plaats reactie