Pagina 46 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 02 apr 2018, 19:25
door Pien
Niet koken dus. Daar gaat het dan waarschijnlijk mis?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 02 apr 2018, 21:59
door Mack
Goeie kans op.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 03 apr 2018, 09:13
door Ravelijne
Nope, mijne kookte regelmatig toen hij nog op het gas stond. No problemo. Hoeveel water gooi je bij 1 kip?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 03 apr 2018, 09:33
door Pien
Ligt aan de grootte van de kip. Tot ie onder staat. Maar bij een heel kip is dat best veel. Grootste pan is 15 liter, 3/4 vol inclusief kip

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 03 apr 2018, 09:40
door JerryM
Kip in stukken doen dan? Verder laten reduceren?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 03 apr 2018, 11:24
door Ravelijne
Ik doe niet meer dan pan vullen tot 4 (heel soms 5) liter inclusief 1 kip en 2 of 3 uien in stukken, een kwart bol knoflook, een wortel en eventueel nog een handje selderij/venkelknol/preigroen (net wat ik voor handen heb). Denk dat dat het is, dan. Hoeveel water gooien jullie erbij, @Mack ?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 08:33
door Pien
Hoe groot is de kip?
Hier komt ie direct van de boer (want geen antibiotica) en is het een monster van 5 kg. Vandaar die grote pan

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 09:21
door Ravelijne
Anderhalf of krap twee meestal. Dus dat zou het ook niet moeten zijn, zou je zeggen. Moeilijk te zeggen dan.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 09:33
door chell
Ik heb ook nog nooit lekkere kippenbouillon voor elkaar gekregen... Altijd zo flauw en laf en een beetje meh. Lastige is natuurlijk dat je het al snel gaat vergelijken met de bouillon uit de supermarkt (want gewend) en daar zit gewoon een pot zout in.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 10:01
door Pien
Morgen maar naar poelier. Kleinere kip. Minder water.
Ik kan het ook gewoon niet uitstaan dat het me niet lukt

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 10:53
door Ravelijne
Ik vind de mijne inmiddels lekkerder dan van de winkel. Een keer een bouillon troubleshoot meet? Iedereen zijn eigen spullen mee en dan proces vergelijken?

Ik weet wel dat het mij de eerste paar keren ook niet lukte, maar inmiddels doe ik precies wat ik hier boven beschrijf en dat werkt nu altijd...

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 11:18
door Pien
Ik ga doen wat jij doet ;)

En ik zou willen dat mijn keuken groot genoeg is voor zo'n meet ....

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 12:06
door Mack
Misschien dat er twee dingen zijn bij mijn methode die uitmaken.
  • Eerst zoveel mogelijk vet eraf scheppen (gaat het makkelijkste als de bouillon goed koud is).
    Daarna nog minstens tot de helft inkoken.
Daarna heb ik eigenlijk altijd smakelijke bouillon, ook als ik alleen kip gebruik (dus zonder groente of kruiden).
Zout voeg ik pas bij het opscheppen toe zodat ik de bouillon ook bij koken kan gebruiken..

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 12:31
door Pien
Dank jullie

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 14:46
door chell
Meet kan wel bij mij in de keuken. Maar ik heb dus niet echt een "mijn manier" aangezien ik alle versies tot nu toe niks vond :mrgreen: