Pagina 47 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 15:03
door Ravelijne
Je moet de mijne maar komen proeven. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 15:11
door Pien
Ik doe dus ook maar wat hahahahaha.
Meet lijkt me leuk, ik ben alleen een hele lastige om mee te plannen. Ik werk meestal als de rest vrij is.
Het is een poging waard :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 16:59
door Ravelijne
Ik zeg het wel zelf, maar agenda is nog steeds behoorlijk vol. Eentje voor het achterhoofd misschien, als de online kippenbouillon-helpdesk niet werkt. :) En schil gewoon aan de ui laten zitten, ik haal alleen de schimmelig uitziende stukjes schil eraf. De rest voegt juist veel smaak toe. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 17:24
door MrEd
Ik zie een Ws kippenbouillon meeting komen ;-)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 19:18
door Mack
Oh ja, nog een aanvulling:
Wij maken de kippenbouillon meestal van karkassen.
Of we halen een hele kip die vervolgens ontleed wordt, het karkas gaat dan in de vriezer met andere overblijvende botjes. Als we dan genoeg hebben (+/- 3kg) gaat het zootje de pan in. Of we halen bij onze slager de karkassen waar hij de pootjes, filetjes, etc ... al vanaf heeft gehaald. Gaat meestal voor weinig weg.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 apr 2018, 21:37
door juffie
Ik gebruik deze: https://www.keukenliefde.nl/makkelijke-kippenbouillon/ en dat gaat altijd wel goed eigenlijk...

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 apr 2018, 19:47
door Pien
Bloemkoolcurry:
1 bloemkool
Erwten (doperwten of kikkererwten)
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gember
1tl chilipeper
1 tl komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
Halve tl chilipoeder
1 tl garam masala
Half blik tomaten
Half blik kokosmelk

Ui bakken, knoflook erbij. Specerijen erbij. Bloemkool erbij, in tomatenblokjes en kokosmelk gaar laten worden. Erwten erbij.

Het kan zomaar zijn dat ik al kokend de specerijen verdubbel

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 apr 2018, 21:42
door Ravelijne
Klinkt lekker!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mei 2018, 19:41
door Pien
Ik ben ijsthee inspiratieloos. Heb nu wat kruiden uit de tuin experimentjes in de koelkast met rooibos. Coldbrew.
Maar ik heb zo'n vermoeden dat er hier meer mensen ijsthee maken... wat is jullie favoriet?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mei 2018, 20:10
door Mack
Voor morgen heb ik gewoon een hot brew (Nepal Shangri La) gemaakt met wat honing en limoen erdoor. Die gaat vanacht in de koelkast en morgen in de grote thermosfles.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mei 2018, 20:14
door Ravelijne
Is ook mijn go to. Gewone zwarte thee of jasmijn thee. Soms rooibos. Soms verse pepermunt en verder niks.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mei 2018, 20:33
door Pien
Ik ben ook gewoon te lui om water te koken en dan te wachten tot het koud genoeg is.... vandaar de coldbrew.
Jasmijnthee... lijkt me erg lekker ja.
De Nepal Sangri La ga ik opzoeken (Ik drink weinig thee... Ik moest vroeger altijd thee drinken. Die vieze thee met kunstmatige meloensmaak. Of welk fruit dan ook hahahaha. Dus heel snel aan de koffie gegaan.)

De clipper thee doet het wel aardig trouwens. Alleen de gember kokos was smerig als ijsthee. Warm niet gedronken.
En de framboos munt was ook niet te doen koud.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mei 2018, 20:56
door Ravelijne
Kleine hoeveelheid sterke thee en dan aanvullen met koud water kan ook. Er zijn ook recepten online voor een soort thee siroop. Die kun je dan aanlengen als limonade. Scheelt ook weer ruimte in de koelkast.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 27 mei 2018, 01:42
door pluis
Wij maken graag een Arnold Palmer. Sterkte, zwarte, ongezoete ijsthee met een scheut (lekker zure) lemonade (van citroen, American style) of limeade (van limoen) erdoor.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 27 mei 2018, 09:55
door Pien
Klinkt ook lekker Pluis!