Ovenschotel (quiche zonder korst) met zoete aardappel, spruitjes en geitenkaas.
Ingrediënten:
- ui
- knoflook
- 2 (relatief) grote zoete aardappelen (pond?)
- anderhalf handje (diepvries) spruiten
- half pakje geitenkaas (van die president rolletjes, en dan 1 zo'n rolletje apart verpakt in setje van 2)
- flinke hand pijnboompitten
- 3 wortels
- 8 eieren
- snufje marjoraan
- peper & zout
Zoete aardappel in blokjes gaar koken.
Ui fruiten, knoflook erbij en nog even doorfruiten (ui werd goudgeel).
Diepvriesspruiten in pannetje water op het vuur ontdooien en net gaar koken, dan afgieten.
Wortels grof raspen en apart houden.
Eieren loskloppen met peper & zout en snufje majoraan, geitenkaas klein(er) snijden en samen met pijnboompitten door eiermengsel kloppen/mengen.
Helft van eiermengsel in ingevette ovenschaal gieten, alle groenten door elkaar scheppen en bovenop eiermengsel in ovenschaal doen, gelijk verdelen en beetje aandrukken. Rest van eiermengsel er bovenop gieten. Wortelrasp erover verdelen en met een vork net (bijna) onder het eiermengsel duwen. ìn een voorverwarmde oven 45 minuten op 180 graden laten bakken (ik had de oven op 190 voorverwarmd om hem een vlotte start te geven en toen ik de schaal erin zette de temperatuur omlaag gezet naar 180).