Het WS receptentopic
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Niet koken dus. Daar gaat het dan waarschijnlijk mis?
- Mack
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Het WS receptentopic
Goeie kans op.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Nope, mijne kookte regelmatig toen hij nog op het gas stond. No problemo. Hoeveel water gooi je bij 1 kip?
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Ligt aan de grootte van de kip. Tot ie onder staat. Maar bij een heel kip is dat best veel. Grootste pan is 15 liter, 3/4 vol inclusief kip
- JerryM
- Berichten: 0
- Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51
Re: Het WS receptentopic
Kip in stukken doen dan? Verder laten reduceren?
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Ik doe niet meer dan pan vullen tot 4 (heel soms 5) liter inclusief 1 kip en 2 of 3 uien in stukken, een kwart bol knoflook, een wortel en eventueel nog een handje selderij/venkelknol/preigroen (net wat ik voor handen heb). Denk dat dat het is, dan. Hoeveel water gooien jullie erbij, @Mack ?
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Hoe groot is de kip?
Hier komt ie direct van de boer (want geen antibiotica) en is het een monster van 5 kg. Vandaar die grote pan
Hier komt ie direct van de boer (want geen antibiotica) en is het een monster van 5 kg. Vandaar die grote pan
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Anderhalf of krap twee meestal. Dus dat zou het ook niet moeten zijn, zou je zeggen. Moeilijk te zeggen dan.
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ik heb ook nog nooit lekkere kippenbouillon voor elkaar gekregen... Altijd zo flauw en laf en een beetje meh. Lastige is natuurlijk dat je het al snel gaat vergelijken met de bouillon uit de supermarkt (want gewend) en daar zit gewoon een pot zout in.
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Morgen maar naar poelier. Kleinere kip. Minder water.
Ik kan het ook gewoon niet uitstaan dat het me niet lukt
Ik kan het ook gewoon niet uitstaan dat het me niet lukt
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Ik vind de mijne inmiddels lekkerder dan van de winkel. Een keer een bouillon troubleshoot meet? Iedereen zijn eigen spullen mee en dan proces vergelijken?
Ik weet wel dat het mij de eerste paar keren ook niet lukte, maar inmiddels doe ik precies wat ik hier boven beschrijf en dat werkt nu altijd...
Ik weet wel dat het mij de eerste paar keren ook niet lukte, maar inmiddels doe ik precies wat ik hier boven beschrijf en dat werkt nu altijd...
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Ik ga doen wat jij doet
En ik zou willen dat mijn keuken groot genoeg is voor zo'n meet ....
En ik zou willen dat mijn keuken groot genoeg is voor zo'n meet ....
- Mack
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Het WS receptentopic
Misschien dat er twee dingen zijn bij mijn methode die uitmaken.
Zout voeg ik pas bij het opscheppen toe zodat ik de bouillon ook bij koken kan gebruiken..
- Eerst zoveel mogelijk vet eraf scheppen (gaat het makkelijkste als de bouillon goed koud is).
Daarna nog minstens tot de helft inkoken.
Zout voeg ik pas bij het opscheppen toe zodat ik de bouillon ook bij koken kan gebruiken..
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Meet kan wel bij mij in de keuken. Maar ik heb dus niet echt een "mijn manier" aangezien ik alle versies tot nu toe niks vond