JJV schreef:
(in deze chili zit o.a. .. chiliepoeder, piment, kaneel, komijn.. èn dus cacao. allemaal 1:1 ..
en dan wat worshister saus, en azijn iets meer .. met ui, knoflook, pepertje en rundergehakt)
wordt geserveerd met spagethi
* kuch *
heb'm nu opstaan met anderhalve soeplepel cacoa..
en ik bleek de tomatepuree vergeten (leuk ook dat babelfish van 'a cloaf of garlic' ineens kruidnagel knoflook maakt)
keertje een dare-to-chili contest doen between tha subs?
(doe ik soproko door de mijne .. èn madame jeanette ipv t pepertje)
nodig
160 gram bloem
110 gram boter
80 gram basterdsuiker
een flinke eetlepel of 4-5 muesli. (wel fijngemaakt zodat je niet te grote brokken hebt)
laat de oven warm worden op 175C
meng alles tot een soepel deeg
Rol uit tot een dikte van een halve cm
Steek wat leuke vormpjes uit of snij in rechthoekjes.
Bak in 20 minuten in de oven
In mijn geval is dit genoeg van 2 series te bakken omdat de koekjes een beetje uitlopen en daar moet je wel rekening mee houden.
Per eiwit 50 gram poedersuiker. Doe beide ingrediënten in een (vetvrije!) beslagkom en klop het op tot het een stijf, wit goedje is, waar je punten van kunt trekken. (=als je de garde eruit trekt, blijft er een punt omhoog staan). Doe klodders van het goedje op bakpapier op een bakplaat. Oven op 100 graden en dan ongeveer anderhalf uur laten bakken. (Eigenlijk is het meer drogen dan bakken) Ze zijn goed als ze makkelijk van het bakpapier los laten. Je kunt er oploskoffie, smaakaroma's en/of kleurstoffen doorheen doen. En ipv met een lepel klodders te maken, kun je ook met een spuitzak mooie toefjes of andere vormen maken.
Ik vermijd dit topic normaal gesproken, maar... SCHUIMPJES!!! Als ze zo makkelijk te maken zijn, moet ik het ook maar eens proberen. Ik ben zo dol op schuimpjes!
Schuimpjes als in eiwitkransjes enzo he, dus niet schuimpjes als in banaantjes en strooigoed. Maar idd, erg makkelijk, maar je moet wel geduld hebben bij het drogen. Hogere temperatuur om het sneller te laten gaan kan niet, want dan worden ze bruin.
Wat ik trouwens wel eens deed als ik alleen een dooier nodig had, was de eiwitten invriezen. En als ik dan een paar eiwitten had, daar dan schuim van maken. Met 1 of 2 eiwitten kom je niet zo ver.