Pagina 43 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 06 okt 2017, 16:52
door chell
Ik ga er vanuit dat ik ze wel gewoon hier ergens in de straat kan kopen ;) (Rotterdam, West-Kruiskade... ongeveer de wereld in 1 straat)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 06 okt 2017, 17:02
door Pien
Dat gok ik ook ja

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 14 okt 2017, 15:11
door chell
Zuurbessen gevonden bij de Indiase toko aan de overkant. Morgen maken!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 14 okt 2017, 15:15
door Pien
Let op met toevoegen van water. Ik heb er uiteindelijk kippenbouillonblok bij gegooid omdat het waterig bleef.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 14 okt 2017, 15:38
door chell
Ik ga er gewoon minder bij doen dan.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 12:01
door chell
Dit receptentopic begon ooit met een recept voor char siu (of cha siew of whatever) met een zakje van de toko. Ik maakte het dit weekend from scratch met dit recept: http://www.aziatische-ingredienten.nl/char-siu/ en het is zooooooooo lekker geworden! Dus die wilde ik even delen, want supercool om zoiets echt echt echt helemaal zelf te maken.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 12:28
door Ravelijne
Wat een geheugen heb jij, dat je het eerste recept nog weet! Rozenlikeur als ingrediënten klinkt wel heel apart. Verder ga ik helemaal watertanden van je postje. Tijd voor lunch, denk ik. :D

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 12:33
door chell
Ik heb gewoon Shaoxing gebruikt en geen rozenlikeur.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 15:03
door Ravelijne
Ah, is mijn oog net weer op het verkeerde gevallen. :D Ben wel benieuwd of het nog iets zou toevoegen. Misschien een keer maken met Zarath.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 16:54
door Voleuse
Bij de Kade hebben ze hier een vega versie van, die vind ik ook altijd zoooo lekker!
Daar zit dan zoetzure komkommer bij. Daar zou ik graag eens een goed recept van willen trouwens, tips zijn welkom!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 17:58
door chell
Zoetzure komkommer is supersimpel!

1 komkommer in dunne plakjes of linten
100 ml (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
Evt een klein rood pepertje als je wat pit wilt

Suiker, azijn en het optionele pepertje in een pannetje verwarmen tot de suiker opgelost is, over de komkommer gieten. Klaar.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 20:26
door Voleuse
Ga ik een keer proberen, thx!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 13 nov 2017, 20:42
door JJV
Ik maak m zonder pannetje of pepertje. Maar met blaadjes verse basilicum. (komkommer over een zg mandoline halen zorgt t vocht uit de komkommer wel voor t smelten vd suiker)

Rijst azijn is redelijk key overigens. Anders wordt het snel te zuur.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 15 nov 2017, 09:38
door Ravelijne
Gisteren deze Griekse ovenschotel met vis gemaakt. Basically visfilet mengen met ui, paprika, uitgelekte gepelde tomaat uit blik, olijven en feta overgieten met een mengsel van witte wijn en olijfolie en drie kwartier in de oven zetten. Ik heb de uien van te voren in een pan gefruit en er ook nog verse tomaat bij gedaan. Het originele recept had ook nog kappertjes, maar die heb ik weggelaten omdat Zarath die niet lekker vindt. Ik had geen kalamata olijven, maar ik had alleen gewone zwarte in het keukenkastje staan. Dit was echt lekker en blijft erin!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 15 nov 2017, 17:10
door skaoot
Oeh dat van die komkommer ga ik proberen! Dat vind ik echt nog superlekker ondanks mn anosmie.