Onderdanig wil ik zijn - Sina-Aline Geißler

ISBN 90-229-8188-6


Een vrouw verduistert eenmaal per week de huiskamer om zich door haar man te laten straffen. Een andere vrouw wordt verkracht en merkt dat ze daarvan geniet. Een derde voelt zich de lijfeigene van haar Meester en is mateloos gelukkig.
Genot vinden in lijden, geslagen en daarna geliefkoosd worden, vernederd en toch aanbeden worden: dat is wat deze vrouwen willen. Zij zijn masochistisch.

Het ervaren van lust door seksuele onderwerping en pijn wordt nog steeds als een afwijking beschouwd. Woorden als 'pervers', 'abnormaal', 'extreem', 'ziekelijk' en zelfs 'gevaarlijk' dringen zich op, evenals beelden van in leer of rubber geklede mannen en vrouwen die elkaar met zwepen en kettingen bewerken.
De Duitse publiciste Sina-Aline Geißler vertelt in dit controversiële en onthullende boek hoe ze al vroeg ontdekte dat ze masochistisch is, hoe ze die ontdekking heeft verwerkt en hoe ze er uiteindelijk in is geslaagd deze kant van zichzelf in haar leven te integreren. Ze gaat in op theorieën over masochisme en interviewde andere vrouwen die zijn zoals zij.

Geißler laat zien dat masochisme heel goed te verenigen is met het ideaal van de vrouwenbeweging: de vrije en zelfstandige vrouw. Zij toont aan dat niets in de liefde goed of fout is, zolang het vrijwillig gebeurt. Ze haalt masochisme uit de taboesfeer, en concludeert dat talloze vrouwen te lang over hun heimelijke wensen hebben gezegen.

In de spiegel zie ik mijn van opwinding
rood geworden gezicht.
De blik verward, vol liefde, vol trots:
ik ben een masochistische vrouw.
Onderdanig wil ik zijn,
jou gehoorzamend, mijn geliefde.
Pijn wil ik, en tederheid.


Volgens cassandra:

Een mooi boek met erg veel herkenning. Absoluut een must om te lezen, helemaal als je nog maar net komt kijken bij de SM. Hierin zal je veel herkenning vinden en ook lezen dat het helemaal niet zo raar is, vreemd is wat je voelt. Dat er meer mensen zijn met die gevoelens en dat je absoluut niet de enige bent!



Main